Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena rewelacyjna jak na 2008 przebieg idealny nic tylko jechać i brać.

W tej cenie oferują mi w aso w de 2005 rok z pełna historia serwisowa

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Co myślicie o tym

http://otomoto.pl/bmw-320-2008r-2-0d-177km-bezwyp-serwis-C20532530.html

vin WBAVW11090A278637 - PODANY PRZEZ TEL

Witam - jak szukałem auta dla siebie, to byłem oglądać w tym komisie inne e91 i powiem, że jedno już prawie miałem kupić, ale z serwisem nie zdążłem i się auto sprzedało (było naprawde ładne i w tym samym roczniku model 318d) !

Niestety pozostałe dwie sztuki były kiepskie dlatego szukałem dalej !

Moim zdaniem właściciel komisu to taki kombinatorek, więc bardziej polecam komis w którym ja kupiłem i mają dwie sztuki na stanie !

http://allegro.pl/bmw-318d-navi-parktronic-skora-vat-23-i1785046222.html

http://otomoto.pl/bmw-318-d-lift-perfekcyjna-vat-23-C20274193.html

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Cos szybko skasowane te oferty :mrgreen:

Mamy szpiega na forum? :norty:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
http://allegro.pl/bmw-318d-navi-parktro ... 46222.html

http://otomoto.pl/bmw-318-d-lift-perfek ... 74193.html

:duh: ... perfekcyjny stan auta poleasingowego to tak jak była tirówka po botoksie i na silikonie

Witam - a byłeś kolego i widziałeś te samochody?

Pozdrawiam.

...nie musze widzieć ( chociaz dwa razy w miesiącu jadę przez ZW )... lokalizacja komisu+kraj pochodzenia auta+poleasingowe+treść ogłoszenia oznaczają to co napisałem ... Kolego gdyby te auta były dobre(techniczne bo wada prawna takze możliwa) to trafiłyby do Niemiec bo tam więcej by zarobił sprzedawca ... to proste: handluje się po to aby zarobić ... a to, że Ty kupiłeś tam auto, które uważasz za dobre to nic nie oznacza ... z szacunkiem pełnym ale nie wierzę, że wiesz co masz ...

Opublikowano

Handlarze złomem bardzo uważnie czytają to forum. Inne zresztą też, w zależnosci od marki jaką wystawiają. Raczej się nie rejestrują, ale jest dużo gości.

Opublikowano
http://allegro.pl/bmw-318d-navi-parktro ... 46222.html

http://otomoto.pl/bmw-318-d-lift-perfek ... 74193.html

:duh: ... perfekcyjny stan auta poleasingowego to tak jak była tirówka po botoksie i na silikonie

Witam - a byłeś kolego i widziałeś te samochody?

Pozdrawiam.

...nie musze widzieć ( chociaz dwa razy w miesiącu jadę przez ZW )... lokalizacja komisu+kraj pochodzenia auta+poleasingowe+treść ogłoszenia oznaczają to co napisałem ... Kolego gdyby te auta były dobre(techniczne bo wada prawna takze możliwa) to trafiłyby do Niemiec bo tam więcej by zarobił sprzedawca ... to proste: handluje się po to aby zarobić ... a to, że Ty kupiłeś tam auto, które uważasz za dobre to nic nie oznacza ... z szacunkiem pełnym ale nie wierzę, że wiesz co masz ...

No to z całym szacunkiem, ale obrażasz autorytet serwisów BMW, ponieważ auto przed kupnem właśnie tam było sprawdzane.

Cóż widocznie jestem id..tą bo dałem za to 580zł by dostać informację o tym, że auto jest sprawne techniczne i bezwypadkowe.

Kurde ludzie kupujecie samochody bo wam lokalizacja nieopowiada, albo że treść jest taka a nie inna - to jest jakaś paranoja !

A tak poza tym to gość sprowadza auta nie tylko z Belgi a także z Niemiec - więc myślę że komentarz jest zbędny !

Kolego zajedź do komisu zobacz jak to wszystko wygląda i wtedy możesz się obiektywnie na ten temat wypowiadać a nie bawisz się w jasnowidza !

Ps - właśnie przez takie komentarze jak Twoje to szkoda czasu bu udzielać się na forum !

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Nie broniąc handlarza oferty są być może był jakiś błąd !

http://allegro.pl/bmw-318d-navi-parktronic-skora-vat-23-i1785046222.html

http://otomoto.pl/bmw-318-d-lift-perfekcyjna-vat-23-C20274193.html

Ja jestem zadowolony z zakupu, więc komis polecam !

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Ile rabatu dostałeś za tą reklamę? :mrgreen:

No właśnie nic ! :(

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Heh, ten komis znajduje się "aż" 1,5 kilometra od mojego domu ;)

No to z całym szacunkiem, ale obrażasz autorytet serwisów BMW, ponieważ auto przed kupnem właśnie tam było sprawdzane.

Kolego mam tylko pytanie, gdzie dokładnie sprawdzałeś swoje auto przed zakupem? W jakim ASO, tzn?

Opublikowano
Heh, ten komis znajduje się "aż" 1,5 kilometra od mojego domu ;)

Kolego mam tylko pytanie, gdzie dokładnie sprawdzałeś swoje auto przed zakupem? W jakim ASO, tzn?

Witam - tajemnica to nie jest bo najbliższy serwis BMW jest w Łodzi u Tłokińskiego i własnie tam było moje auto !

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Cóż widocznie jestem id..tą bo dałem za to 580zł by dostać informację o tym, że auto jest sprawne techniczne i bezwypadkowe.

Kurde ludzie kupujecie samochody bo wam lokalizacja nieopowiada, albo że treść jest taka a nie inna - to jest jakaś paranoja !

A tak poza tym to gość sprowadza auta nie tylko z Belgi a także z Niemiec - więc myślę że komentarz jest zbędny !

Kolego zajedź do komisu zobacz jak to wszystko wygląda i wtedy możesz się obiektywnie na ten temat wypowiadać a nie bawisz się w jasnowidza !

Ps - właśnie przez takie komentarze jak Twoje to szkoda czasu bu udzielać się na forum !

...Drogi Kolego, nie komentuje tego co piszesz ale rozumiem, że nie potrafisz zrozumiec tego co ja napisałem...Ty poprostu nie rozumiesz jak się "robi" w EU auta poleasingowe i ASO nie ma tu nic do znalezienia bo ta "robota" tam jest karalna więc robia dobrze ... zatajanie stanu faktycznego co do napraw i przebiegu to nagminna działalnośc ... zyj sobie w przeświadczeniu, że handlarze ze komisu w ZW "biją się" o dobre samochody dla zadowolenia polskiego klienta ... Ty myślisz, że jak auto z Niemiec to co? tylko ideał ... gdzie Ty żyjesz? :duh: ...nie wiem czy rozumiesz słowo "obrażac" bo to co Ci stwierdził serwis to opinia człowieka, który to sprawdzał ... a człowiek ma słabości :wink: ... znam wiele przypadków pomyłek ASO co do ocen samochodów ... dobra masz fajne auto( prawdopodobnie) ale to nie oznacza, że ASO wie wszystko o tym samochodzie bo za 580 potwierdzają przebieg a to nie oznacza, że tyle ma przejechane oraz, że nie stwierdzono napraw lakierniczych ( blacharskich nie stwierdzą bez demontazy)...w znanych mi ASO BMW nikt nie wyda pisemnego oświadczenia "bezwypadkowe" szczególnie dla aut, które nie serwisowali...poza tym przyjmij radę o starszego Kolegi: to co Ty napisałes pokazuje jak mało wiesz o handlu używanymi samochodami w Polsce i poza nią a jak nie chce Ci sie pogodzic z odmiennym zadniem od Twojego to masz problem ...wszyscy tu piszemy to co uznajemy, że nalezy napisac po to aby naiwnie nie podchodzic do samochodów i handlarzy ... pisz dalej na Forum bo warto

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

...Drogi Kolego, nie komentuje tego co piszesz ale rozumiem, że nie potrafisz zrozumiec tego co ja napisałem...Ty poprostu nie rozumiesz jak się "robi" w EU auta poleasingowe i ASO nie ma tu nic do znalezienia bo ta "robota" tam jest karalna więc robia dobrze ... zatajanie stanu faktycznego co do napraw i przebiegu to nagminna działalnośc ... zyj sobie w przeświadczeniu, że handlarze ze komisu w ZW "biją się" o dobre samochody dla zadowolenia polskiego klienta ... Ty myślisz, że jak auto z Niemiec to co? tylko ideał ... gdzie Ty żyjesz? :duh: ...nie wiem czy rozumiesz słowo "obrażac" bo to co Ci stwierdził serwis to opinia człowieka, który to sprawdzał ... a człowiek ma słabości :wink: ... znam wiele przypadków pomyłek ASO co do ocen samochodów ... dobra masz fajne auto( prawdopodobnie) ale to nie oznacza, że ASO wie wszystko o tym samochodzie bo za 580 potwierdzają przebieg a to nie oznacza, że tyle ma przejechane oraz, że nie stwierdzono napraw lakierniczych ( blacharskich nie stwierdzą bez demontazy)...w znanych mi ASO BMW nikt nie wyda pisemnego oświadczenia "bezwypadkowe" szczególnie dla aut, które nie serwisowali...poza tym przyjmij radę o starszego Kolegi: to co Ty napisałes pokazuje jak mało wiesz o handlu używanymi samochodami w Polsce i poza nią a jak nie chce Ci sie pogodzic z odmiennym zadniem od Twojego to masz problem ...wszyscy tu piszemy to co uznajemy, że nalezy napisac po to aby naiwnie nie podchodzic do samochodów i handlarzy ... pisz dalej na Forum bo warto

Pozdrawiam :cool2:

No to teraz "Starszy Kolego" napisałeś co chciałeś, czyli jaki Ty jesteś mądry w kwestii używanych samochodów i tylko Ty bo inni wiedzą mało !

Ja powiem tylko tyle, że moja wiedza była na tyle wystarczająca, że to co ja stwierdziłem potwierdzili mi w ASO i podjąłem decyzje o kupnie auta !

Wiem jak działa Polski rynek, ale nie oznacza to że zaraz musi być wszystko na złom - bo tak jak napisałem wcześniej najpierw trzeba zobaczyć a później obiektywnie się w tym temacie wypowiadać bo z jasnowidzenia niczego się w życiu nie osiągnie !

Również pozdrawiam

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Czytając o ASO Tłokiński w dziale Nie polecam.... to miałbym dusze na ramieniu, jeżdząc sprawdzanymi przez nich samochodami.

Tandeciarze jakich malo, układy z klientami w celu potwierdzenia stanu niefatycznego itd, itp.

Co do aut poleasingowych z Niemiec. Jest częstą praktyką kręcenie liczników między przeglądami. Powód jest prozaiczny. Opłata leasingowa jest uzalezniona od przejechanych kilometrow.

Opublikowano

ASO nie wszystko widzi sprzedawalem kmiedys Audi A4 2 letnie bylo cale malowane a le w bdb zakladzie i oni stwierdzili ze 2 elemety byly malowane;)

Ato sprzedane klient zadowolony bo naprawa byla zrobiona perfekcyjnie tylko ze byle jaki handlarz woli zaoszczedzic i Franke mu to w stodole wyklepie a JOZEK pomaluje odpedzajac sie od much :D

ASO nic ci nie powie wiecej o liczniku jak tylko to co jest w kompie ASO i po podlaczeniu auta do swojego komputera, co najgorsze sa firmy ktore kupuja nowe auta i po przejechaniu 30tys wymieniaja olej itp i kasuja licznik do zera potem po ponownym przejechaniu 30tys jada do aso na przeglad taki proceder jest powtarzany az do 150tys km a auto ma 300 :cool2:

Niestety kupic dobre zadbane auto z ksiazka serwisowa to mozemy nazywac OKAZJA :cool2:

Opublikowano

No to teraz "Starszy Kolego" napisałeś co chciałeś, czyli jaki Ty jesteś mądry w kwestii używanych samochodów i tylko Ty bo inni wiedzą mało !

Ja powiem tylko tyle, że moja wiedza była na tyle wystarczająca, że to co ja stwierdziłem potwierdzili mi w ASO i podjąłem decyzje o kupnie auta !

Wiem jak działa Polski rynek, ale nie oznacza to że zaraz musi być wszystko na złom - bo tak jak napisałem wcześniej najpierw trzeba zobaczyć a później obiektywnie się w tym temacie wypowiadać bo z jasnowidzenia niczego się w życiu nie osiągnie !

Również pozdrawiam

Ale starszy kolega dobrze Ci radzi. Nie napinaj się tylko posłuchaj i poczytaj. Bo faktycznie na razie z tego co piszesz to wynika, że jesteś "zielony" kompletnie.

Co niby konkretnie potwierdziło Ci ASO? Co sprawdzali? Lakier? A sprawdzali czy np. błotniki nie były odkręcane? Rozumiem, że przebieg masz zweryfikowany, "bezwypadkowość" też - ale to właśnie nie oznacza, że wiesz wszystko o aucie.

Postąpiłeś rozsądnie bo pojechałeś do ASO czym ZMINIMALIZOWAŁEŚ ryzyko nieudanego zakupu.

Ale czy w 100% ? Nie sądzę.

Druga sprawa.

Auto sprawdziłeś w ASO - a jak kupiłeś te auto? Umowa na "Niemca", "Belga"? Pewnie tak :)

I tak już trzecia i ostatnia sprawa - jesteś pewny, że handlarz zapłacił podatek VAT od kupionego auta? Przecież on mógł go kupić za kwotę netto... Teraz podatek spadnie na Ciebie...

Kolego - naprawdę, trochę szacunku i pokory.

Opublikowano

Również pozdrawiam

Ale starszy kolega dobrze Ci radzi. Nie napinaj się tylko posłuchaj i poczytaj. Bo faktycznie na razie z tego co piszesz to wynika, że jesteś "zielony" kompletnie.

Co niby konkretnie potwierdziło Ci ASO? Co sprawdzali? Lakier? A sprawdzali czy np. błotniki nie były odkręcane? Rozumiem, że przebieg masz zweryfikowany, "bezwypadkowość" też - ale to właśnie nie oznacza, że wiesz wszystko o aucie.

Postąpiłeś rozsądnie bo pojechałeś do ASO czym ZMINIMALIZOWAŁEŚ ryzyko nieudanego zakupu.

Ale czy w 100% ? Nie sądzę.

Druga sprawa.

Auto sprawdziłeś w ASO - a jak kupiłeś te auto? Umowa na "Niemca", "Belga"? Pewnie tak :)

I tak już trzecia i ostatnia sprawa - jesteś pewny, że handlarz zapłacił podatek VAT od kupionego auta? Przecież on mógł go kupić za kwotę netto... Teraz podatek spadnie na Ciebie...

Kolego - naprawdę, trochę szacunku i pokory.

Witam - no proszę kolejny Wujek dobra rada - ok szkoda czasu ale odpisze !

Wstępną weryfikacje stanu blacharki i stanu technicznego zrobiłem sobie sam bo jestem z zawodu mechanikiem (również z blacharką miałem do czynienia), a BMW tylko potwierdziło moją ocenę !

Przebieg był weryfikowany, więc albo ktoś się dobrze postarał by by go pozmieniać we wszystkich modułach, albo jest realny (raczej realny bo mam również jakieś ubezpieczenia i faktury serwisowe, gdzie przebieg był tam napisany) !

Co do kupna auta - to kupiłem je przygotowane do rejestracji wraz z opłaconym recyklingiem i przeglądem a komis wystawił mi na auto fakturę (bo z tego co mi mówił właściciel komisu tak zawsze robią)

Więc Panowie to Wy się nie napinajcie bo niepotrzebnie robicie zamęt !

Nie twierdze, że komis zawsze jest uczciwy, ale u mnie akurat jest ok z czego jestem bardzo zadowolony i dlatego go polecam !

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
koledzy jakby tak każdy potencjalny klient podchodził do zakupu auta i wierzył w tą całą waszą wiedzę odn handlu w PL itd to nic by nie pozostawało tylko kupić auto z salonu nowe bo tylko wtedy mam pewność że z autem jest ok ,choć i tu jak oglądacie programy motoryzacyjne w pewnej stacji to wychodzą różne rzeczy że nowe auta są już malowane itp... nie znacie robi80 a podważacie jego wiedzę i kompetencję z zakresu mechaniki a sami nie piszecie na czym wasza wiedza się opiera, na plotkach? bo wujek sprowadza auta, albo sami może takie wałki kręcicie? i co z tego że jesteście starsi nic to nie znaczy... ja też uważam że jak nie zobaczyliście samochodu na żywo to wasze wywody mają się tu ni jak, a tym bardziej do samochodu robi80 który na pewno został bardzo dobrze sprawdzony przed zakupem. trochę pokory Panowie...
Opublikowano
koledzy jakby tak każdy potencjalny klient podchodził do zakupu auta [...]

to by handlarze* i nieuczciwi prywaciarze wyzdychali jak bakterie po antybiotyku, a rynek by cudownie ozdrowiał :mrgreen:

*handlarze wiadomo w jakim sensie

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Witam - no proszę kolejny Wujek dobra rada - ok szkoda czasu ale odpisze !

Wstępną weryfikacje stanu blacharki i stanu technicznego zrobiłem sobie sam bo jestem z zawodu mechanikiem (również z blacharką miałem do czynienia), a BMW tylko potwierdziło moją ocenę !

Przebieg był weryfikowany, więc albo ktoś się dobrze postarał by by go pozmieniać we wszystkich modułach, albo jest realny (raczej realny bo mam również jakieś ubezpieczenia i faktury serwisowe, gdzie przebieg był tam napisany) !

Co do kupna auta - to kupiłem je przygotowane do rejestracji wraz z opłaconym recyklingiem i przeglądem a komis wystawił mi na auto fakturę (bo z tego co mi mówił właściciel komisu tak zawsze robią)

Więc Panowie to Wy się nie napinajcie bo niepotrzebnie robicie zamęt !

Nie twierdze, że komis zawsze jest uczciwy, ale u mnie akurat jest ok z czego jestem bardzo zadowolony i dlatego go polecam !

Pozdrawiam.

Nie, no masz oczywiście jako jedyny patent... Urodziłeś się jako jedyny nie do oszukania...

Spoooko kolego :cool2: :cool2: :cool2:

Masz rację - szkoda było czasu.

Ja mam tylko nadzieję, że za pół roku nie napiszesz - koledzy mam problem, pomóżcie...

Nie pisaliśmy tutaj z kolega nic, aby podważyć kogokolwiek lub cokolwiek :) Ale by zwrócić uwagę, że na Twoje pieniadze zawsze znajdziesz chętnego. Jeśli uważasz, że dobrze je wydałeś i jesteś spokojny to tylko pogratulować.

I proszę Cię, bez sarkazmu - za dużo mam lat, byś traktował mnie jak gówniarza.