Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem wczoraj elektrycznie opuścić szybę, coś zachrupało i mechanizm nie działa. Szyba lata na pół luźno. Kilka pytań z tego powodu:

1) Czy to może być wynikiem próby włamania?

2) Gdzie najlepiej z tym pojechać? Można samemu spróbować? Jak się dostać do tego mechanizmu? Jakiś mechanik w okolicach Krakowa, który ogarnie? Dzwoniłem do 2ch z mojej okolicy i odpowiedź: NIE.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Włamanie raczej nie bo to częsta wpadka w e46. Najlepiej kupić mechanizm na allegro, ceny od 85 zł do 200zł. Oryginał prawie 400zł.

W warszawie nie byłoby problemu z wymianą, nie wiem czemu w krakowie nie chca zrobić. Można spróbować samemu, trzeba zdjąc boczki, 3 lub cztery śruby można znaleźć po zawleczkach i unosząc oderwać boczek... ale dokładną instrukcje najlepiej znaleźć w sieci.

Pozdrawiam,

Piotrek

Opublikowano
Tylko, że nie wiadomo co sie do konca zepsulo, czy tylko ślizgi czy moze linki tez pekle badz sie wyciagnely a cena stosunkowo wysoka w porównaniu z calym mechanizmem.

Pozdrawiam,

Piotrek

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Może źle się wyraziłem - chodziło mi, że w moich rodzinnych stronach nikt się nie chciał za to zabrać. W Krakowie nie robiłem jeszcze nic przy aucie. Podzwonię, dzięki!