Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U siebie mam podobnie, wcześniej (przed zmianą oleju) kontrolka gasła momentalnie i silnik nie klekotał. Teraz kontrolka świeci się 2-3s i klekocze w głowicy. Podczas wymiany olej zauważyłem że "mechanik" nie mógł coś założyć z powrotem obudowy filtra. Coś kombinował przy końcu iglicy gdzie są ta oringi. I chyba po prostu uszkodził je i dlatego olej spływa z obudowy filtra. Kupując filtr kupiłem zwykły Filtrona, i to był chyba błąd... nie było tam małego oringu. Do wymiany oleju mam jeszcze z 8000km a nie chcę wymieniać przed wcześnie. Teraz pytanie, czy mogę wymienić sam filtr i oringi w razie czego dolać tylko oleju, czy trzeba też wymienić olej?
Opublikowano
Interesuje mnie dlaczego sporo osób tu na forum nie poleca filtrów Filtron.Może ktoś cos napisać na ten temat ? Myślałem zawsze ,że to w miarę solidna firma
Opublikowano
Dzięki, w takim razie kupuję filtr Mann i napiszę czy pomogło.

Nie musisz nawet wymieniać filtra, możesz same oringi (oring). Oczywiście wymiana filtra nie zaszkodzi.

Opublikowano
Właśnie wymieniam o-ringi oraz filtr. Kupiłem filtr Mann i była tam taka miedziana podkładka, co z nią zrobić? Jakoś nigdzie mi nie pasuje.
Opublikowano
Jestem po wymianie owych dwóch oringów.Jak narazie klepanie po odpaleniu na cieplym silniku ustało co najważniejsze,jeszcze bede monitorował sytuacje bo mało jeździłem.Kontrolka od ciśnienia oleju szybciej gaśnie,ale nie zawsze.Sama wymiana coś napewno dała i polecam,koszt znikomy :cool2:
Opublikowano
Interesuje mnie dlaczego sporo osób tu na forum nie poleca filtrów Filtron.Może ktoś cos napisać na ten temat ? Myślałem zawsze ,że to w miarę solidna firma

No bo to nie wypada montowac polski filtr do BMW ;)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Stary temat ale się rozwiązał tez dawno temu;)

Wystarczyło przejśc na 5w40 mobile z orgynała 0w40, problem znikł.

Opublikowano
oringi nic nie pomagają. Jeśli coś może pomóc to ten zaworek o którym wspominano na początku i również wymiana oleju na rzadszy.