Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, otóż domyslam się co to moze byc za usterka, ale potrzebuje w razie czego wiecej sugestii:) Otóż jak codzien wieczorem zaparkowałem samochód, zero jakichkolwiek podejrzeń ze rano moze byc cos nie tak. Wsiadam do samochodu odpalam a tu nic... kręci rozrusznikiem ale nie chce odpalić...raz na chwile tak jak by odpalił ale po chwili zgasł ...teraz tylko kreci rozrusznikiem. Auto z gazem, awaryjne odpalanie z gazu tez nie pomaga - takie same objawy. Ja obstawiam czujnik połozenia wałka, bo ostanio tez na kompie był błąd z tym czujnikiem. A z tego co pamietam to awaria tego powoduje brak iskry i niedziałą pompa paliwa:) Proszę o pomoc.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego ja mam podwójny vanos i też mam problem z tym czujnikiem

http://s4.ifotos.pl/mini/Zdjecie11_haqrxwp.jpg

tyle że auto nie odpala bardzo sporadycznie za to szarpie i nie wkręca się chętnie w obroty

gdybyś potrafił wskazać mi z tego odczytu z inpy który to czujnik czy na wałku wydechu czy na dolocie

i jaki był by to koszt gdzie sam kupiłeś i jaki jest rezultat po jego wymianie

pozdrawiam

BMW E46 320i
Opublikowano

w tym tygodniu postaram się ogarnąć temat dam znać jak poszło

pozdrawiam

BMW E46 320i
Opublikowano

Witam . Nie miałem jak odpisać, brak kompa przez kilkanascie dni.

U mnie okazało się co innego. Delikatnie się ułamał węzyk od paliwa i nie miałem odpowiedniego cisnienia:)