Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

przymierzam się do powyższej czynności na podstawie tekstów na forum. Pojawia się jednak u mnie w głowie kilka pytań.....

1) wywalenie i zastąpienie czymś innym, czy wytłuczenie środka?

2) punkt a) po robocie będzie wymagać zabiegów na sondach itp. elementach? W końcu zakłócony zostanie bieg wydechu

3) udać się do gości od tłumików jak sądzę?

4) jaki to może być koszt?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi z góry.

Opublikowano

Też będę w przyszłym miesiącu się z tym bawił.

Ad. 1 Lepiej wyciąć całość i wstawić np. strumienicę, albo kat metalowy, bo pusta puszka będzie potęgować dźwięki wydechu.

Ad. 2 Z tego co się dowiadywałem nic nie trzeba kombinować przy sondach.

Ad. 3 Najlepiej do tłumikarzy.

Ad. 4 Też chętnie się dowiem :)

I mam jeszcze pytania: ile można dostać na skupie za katalizatory? W 3.0d są 4, to może się nawet opłacić :mrgreen:

I czy wycięcie można zrobić z kanału bez większych kombinacji, czy trzeba coś odkręcać bliżej silnika?

Opublikowano
Witam serdecznie,

przymierzam się do powyższej czynności na podstawie tekstów na forum. Pojawia się jednak u mnie w głowie kilka pytań.....

1) wywalenie i zastąpienie czymś innym, czy wytłuczenie środka?

2) punkt a) po robocie będzie wymagać zabiegów na sondach itp. elementach? W końcu zakłócony zostanie bieg wydechu

3) udać się do gości od tłumików jak sądzę?

4) jaki to może być koszt?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi z góry.

ad1 Ja osobiście kupiłem strumienice wyglądającą jak katalizator

ad2 Nic w silniku nie robiłem na inpie żadnych błędów nie mam ani zmian w pracy silnika (dostał więcej mocy bo katalizator był zapchany)

ad3 Ja wolałem zrobić sam wystarczy spawarka jakaś kątówka i najlepiej kanał aby wyciągnąć cały tłumik

ad4 Strumienice kupiłem około 100zł robotę robiłem sam to nie liczę :) a za stary katalizator zapłacili mi 150zł dokupiłem jeszcze srebrzankę za bodajże 10zł czas pracy około 4h-5h

tylko ja mam silnik benzynowy :)

• 1 rok później...
Opublikowano
Moje juz wywalone i zadnych niepokojacych obiawów nie zauważyłem a jeżdże juz z 5m-cy
Opublikowano
zobacz czy masz sondy za katalizatorem

jak masz to nic ci z tego nie wyjdzie

sprawdzilem raczej nie masz wiec kombinajca dowolna

tak jak U nas ambience

...dizelek nie ma sond :mrgreen: