Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Powiedzcie mi czy da sie zerwac emblemat na tylniej klapie bez problemu i czy bedzie po nim slad?

Ewentualnie czym mozna to zalatwić???

Pzdr!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da się, najlepiej cienką żyłką wędkarską a pózniej pozostały klej rozgrzać np. suszarką i palcami zdrapać i na koniec możesz użyć benzyny ekstrakcyjnej aby wyczyścić dokładnie.
Opublikowano

Tak jak pisze guzior tylko zamiast żyłki lepiej jest użyć plecionki,jest o wiele mocniejsza i szorstka,dobrze zedrze klej.

Pozdrowienia dla wędkarzy :D :cool2:

Opublikowano

Heheh dzieki koledzy.

Ale nie bedzie sladu swiezszego lakieru pod tym emblematem? robiliscie to czy czytaliscie? :norty:

Opublikowano
Heheh dzieki koledzy.

Ale nie bedzie sladu swiezszego lakieru pod tym emblematem? robiliscie to czy czytaliscie? :norty:

Jak masz bardzo zapuszczony lakier to taki efekt może być, ale przelecisz pasta polerska i bedzie dobrze

Opublikowano
Heheh dzieki koledzy.

Siemasz,

Ja robilem kiedys takim samym planem jak jest napisany powyzej.Tak,slad byl pod mojm 525d,wiec musialem jechac na polerke i paste,ale ja mam kolor carbon black i moze dlatego tak sie odznaczalo ale chyba na metaliku bedzie mniej widoczne nie wiem jak zrobisz to sam ocenisz :wink:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

W niedziele sie za to wezme :norty:

Skad i do czego sluzy ten bajer co pokazałeś? narazie zerwe emblemat plecionka i zobaczymy czy bedzie ślad jak tak to sie wtedy tym zajme :cool2:

Opublikowano
Uwaga na te krązki ! Kiedyś kupiłem taki nieznanej firmy i pozostawił zułty ślad na srebrnym lakierze. I nie dało rady go usunąć nawet polerką .Moja rada to stosowć tylko renomowanych producentów krązki
Opublikowano
Uwaga na te krązki ! Kiedyś kupiłem taki nieznanej firmy i pozostawił zułty ślad na srebrnym lakierze. I nie dało rady go usunąć nawet polerką .Moja rada to stosowć tylko renomowanych producentów krązki

Rada jest taka że jak ktoś tego nie używał to lepiej niech nie testuje na swoim dobrym lakierze, te krążki wymagają wprawnej ręki, szczególnie przy wyższycj obrotach. Chwila nieuwagi i lakier przypalony. Do usunięcia kleju po napisie wystarczy rozpuszczalnik i plastikowa szpatułka, przecież tego jest tylko pare cm2 nie trzeba do tego mocnego oręża :) A jak ktoś chce sobie ułatwić można użyć środka typu "label Killer" http://www.ceneo.pl/3345240 - fajne "narzedzie"