Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar przerobić listwy srebne wokół szyb i grilla na czarno.

Planuje nawet sam to przemalowac bo mój kumpel to lakiernik i mówi że nie ma problemu.

Co sądzicie na ten temat?

Kolor auta to silbergrau w mpaku.

Ciezko je zdemontowac ?

Opublikowano

Ja też mam (yy..chyba) silbergrau i też się zastanawiałem nad zmianą listew i grilla na czarne.. ale do tego koloru wydaje mi się dodatki chromowe są najlepsze. Co innego do czarnego, bo wtedy to już jest przekozacko :D :D

Tak czy siak możesz wziąć też pod uwagę opcję oklejenia listew (tych przy szybach) folią, masa firm teraz okleja samochody, wiec może i oklejenia listew by się podjęli.

Czasem żałuję że kupiłem w tym kolorze, a nie w czarnym :P

Opublikowano

Heheh ja wlasnie widzialem ostatnio bume w naszym kolorze wlasnie z czarnymi listwami i grillem i wygladalo zajebiscie :norty:

Z tym oklejanie to dales mi zajebisty pomysł , zawsze jak sie znudzi mozna zerwać :cool2:

Opublikowano
Ja wlasnie kupilem w serwisie te czarne , koszt jest cos kolo 700 zl bez znizek.Podobno jest bardzo trudno sciagnac je z auta bez uszkodzenia.
Opublikowano

Co do demontażu, trzeba mieć trochę cierpliwości i czasu, wymagane narzędzia;

- taśma malarska na drzwi (aby nie porysować lakieru )

- drewniany klocek ( twarde drewno z prostymi krawędziami )

- młotek

Górne listwy wypinają się normalne po ściągnięciu uszczelek, dolne natomiast należy wybijać młotkiem za pomocą klocka ..

Czas ok 1-2 h, powodzenia!;-)))

PS. szukam chętnego na zamianę list, mam chromy, chce czarne, mogę zdemontować/ zamontować.. listwy proste z 2008r.