Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak olej polecacie do silnika 2.0 d ???Aha...i ile go trzeba kupić bo nie mam tej informacji nigdzie

:D :D :D :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Mi delikatnie bierze olej a ten zalecany w ASO jest dość rzadki chyba.Na razie zdecydowałem iz wezmę 10 W40 Castrol syntetyk i zobaczymy

Dzięki za pomoc wszystkim :D :D :D :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Po pierwsze to nie syntetyk, po drugie olej do Twojego auta powinien spełniać normę LL-04 i takiego powinieneś poszukać. Mobil ESP 5W30 spełnia tę normę przykładowo.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z Castrola nadaje się EDGE Sport 0W-40. Jeżeli zastosujesz olej niższej specyfikacji to koniecznie wymieniaj go częściej (najlepiej co 15tys.).
Opublikowano

gęsto jakoś co 10 tys

ja leję oryginał z ASO co 20 tys

ten olej to castrol ale jakaś wersja do dpf, mniej sadzy powoduje niby czy coś w tym rodzaju

Opublikowano

czy ja wiem czy czesto tak zawsze wymieniałem a ze gro przebiegu robie po mieście to wymieniam co 10 tys gdybym jezdził trasy non stop to penie co 15 bym to robił.

ale koszt nie jest wielki płace 20zł za litr tego mobila plus filtr koszt 140zł raz na 2 miechy nie jest jakos mocno porażający :) a spokój jest:)

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017