Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam taki mały problem od jakiegoś czasu przy przekręcaniu kluczyka w benzynie 2.0 musze czekać tak jakby to był diesel aż mi się zagrzeją świece o dziwo czasami nawet to nie pomaga silnik nawet nie zakręci a jeżeli i=już to bym powiedziała że ktoś mu pomaga bo tak jakby sam sobie dodaje gazu błagam pomóżcie bo nikt nie wiem co sie dzieje aha byłam u mechanika wszyscy uważają że to rozrusznik ale mój mechanik go wykluczył twierdzi że jest dobry.
Opublikowano
Może równie dobrze być problem z EWS. Autko trzeba by podpiąć pod kompa. Zdażyło mi się kiedyś pare razy, że nie mogłem odpalić auta, mogłem kręcić i kręcić dopiero za którymś razem zaskoczyło, po podłączeniu do kompa okazało się że przyczyną był EWS
Opublikowano
tylko PAMIETAJ!!! ma Ci zrobic logi statyczne [biegu jalowego] i dynamiczne [w czasie jazdy przy max obciazeniu na 3cim biegu]. Wtedy sprawdzic jak maja sie korekcje wartosci lambda, dawki paliwa, masa zasysanego powietrza w stosunku do wartosci zadanych przez ECU [fabryke]. Oczywisice sprawdzenie rejestru bledow i SPISZ to wszystko co tam sie pojawi i podaj na 4um, a my juz to rozgryziemy :cool2: