Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj wlasnie wymienilem sprezyny Eibach Pro Kit w moim aucie i na moje zdziwienie auto nic nie siadlo mam zawieszenie Mpakiet powiedzcie dlaczego tak sie stalo?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

dzisiaj wlasnie wymienilem sprezyny Eibach Pro Kit w moim aucie i na moje zdziwienie auto nic nie siadlo mam zawieszenie Mpakiet powiedzcie dlaczego tak sie stalo?

Na Twoim miejscu nic bym nie grzebał z zawieszeniem - obawiam się, że możesz nie być zadowolony.

Opublikowano
czasem siada dopiero po przejechaniu iluś tam km

Tak jak mowisz kolego siadlo po przejechaniu kilku kilometrow :D :D Temat zamkniety

Opublikowano
Witaj twoje zawieszenie nie obniżysz zbytnio eibachem pro kit bo masz zawieszenie M-pakiet i po założeniu pro kita nic praktycznie nie zobaczysz bo zawieszenie M=pak jest obniżone oryginalnie prawie jak pro kit co innego ładując pro kit do standardowego to zobaczysz różnice mogłeś kupić eibach sportline tu być zobaczył już różnice
Opublikowano
Witaj twoje zawieszenie nie obniżysz zbytnio eibachem pro kit bo masz zawieszenie M-pakiet i po założeniu pro kita nic praktycznie nie zobaczysz bo zawieszenie M=pak jest obniżone oryginalnie prawie jak pro kit co innego ładując pro kit do standardowego to zobaczysz różnice mogłeś kupić eibach sportline tu być zobaczył już różnice

No wlasnie teraz wiem ze zrobilem blad siadlo cos okolo 2cm na przodzie a mialo 3,5 zmienilem tylko przod bo tyl wydaje sie ok teraz kupilbym sportline ale pojezdrze na tych. Narazie mysle nad zmiana alu na 19:) wiec bedzie lepszy efekt..

Wie ktos moze co to za alu??

http://i.imgur.com/oULlk.jpg

http://i.imgur.com/wVQA0.jpg

Opublikowano

jak Marks pisal- Sportline sprezyny

albo Vogtland -40/-25

(m/innymi ja na nich jezdze, takze mam M-pakietowe zawieszenie i na tych sprezynach poszla w dol-

ale akceptowalnie,- auto caly czas w pelni uzyteczne i komfortowe.

ProKit jest do obnizenia serii -30/-25

M-Pakietowe zawieszenie ma krotsze amory takze spokojnie mozesz zejsc nizej -40-50/-25

Opublikowano
jak Marks pisal- Sportline sprezyny

albo Vogtland -40/-25

(m/innymi ja na nich jezdze, takze mam M-pakietowe zawieszenie i na tych sprezynach poszla w dol-

ale akceptowalnie,- auto caly czas w pelni uzyteczne i komfortowe.

ProKit jest do obnizenia serii -30/-25

M-Pakietowe zawieszenie ma krotsze amory takze spokojnie mozesz zejsc nizej -40-50/-25

No wiec chyba bede musaial zalozyc te sportline tylko mam pytanie czy orientuje sie ktos czy pasuja od e90 do e92 ??

Opublikowano
zobacz tutaj-

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p3984.m570.l1313&_nkw=e90+sportline&_sacat=See-All-Categories

tylko uwazaj- Eibach ma rozne warianty dla wersji silnikowych tzn kup dokladnie dla Twojej wersji silnikowej.

No wlasnie juz tam szukalem ale widze same Sportline do e90 a nie do coupe i dlatego moje pytanie czy to sa te same sprezyny wydaje mi sie ze tak ale pewien nie jestem :D

Opublikowano

faktycznie- do e92 od Eibacha jest tylko ProKit- jednak troche nizszy niz do Limo,-35/-25

jezeli chcesz nizej to do Twojego auta jest Vogtland -40/-25

mam te sprezyny juz w 2 aucie i bardzo je chwale.

Opublikowano

Myslalem o tych Vogtland-a tylko ze roznica miedzy Aibachami Pro ktore mam teraz zalozone to tylko 10mm - 5mm pa przodzie czy to ma sens?? :duh:

Sportline bylo by 20-15mm to juz mozna sie zastanowic, nie wiem sam co zrobic :mad2:

Nie orientuje sie nikt czy e90 i e92 nie maja tych samych sprezyn??

Opublikowano

Eibachy trochę "oszukują" tzn obniżenie nie jest tak niskie jak deklarowane,

dopiero po około roku zbliżają sie do deklarowanych wartości.

Vogtland od razu jest niski,- na poziomie Sportline, zauwazalnie niżej niż ProKit.

Weź sprezyny do swojego auta- nic nie kombinuj.

Tutaj masz fotki mojego auta na Vogtlandach-

http://www.e90-forum.de/board17-e9x-forum-allgemein/e90-e91-e92-e93-reifen-felgen/4322-bilder-19-zoll-felgen-am-e90-e91-e92-e93/index9.html#post425923