Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Hondelyk

Rekomendowane odpowiedzi

ta zaslepke na miejscu haka to na allegro , pelno tego na szrocie , pewnie nie wiecej niz 50 zl

No, można kupić stare używane gówno u złodziei z allegro, które się rozpadnie (zaślepka jest mocowana na zatrzaskach-blaszkach, które po tylu latach rdzewieją i się łamią) albo nową, oryginalną w podobnej cenie:

https://pl.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesc?dalies-numeris=8402327

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Takich rzeczy czasami nie ma sensu kupowac uzywanych bo nowe w aso sa w 85% przypadkow tansze niz te na allegro.

Nawet jak kupowalem lape silnika do e38, to te pojeby z allegro chcialy za uzywki 100-150 a w aso zaplacilem za nowke wchodzac z ulicy 80zl

Ceny części do E53 na allegro to czyste złodziejstwo, nie oszukujmy się. Rozumiem, że trzeba zarobić, ale bez przesady, angola e53 można kupić za grosze, a ceny części są wyższe niż do e50 i f15, gdzie samochód dawca kosztuje raczej więcej niż stary, 15 letni sztrucel. :zlosc:

Sa drogie bo jest ich malo zwlaszcza do x5 po fl..sam szukalem czesci i ciezko jest np komplet spryskow z oslanami na aledrogo nie do znalezienia jak juz jest chcieli od 500 w aso kupilem kompmet na strone oslony spryski i milion spinek za niecale 400 wiec warto

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Czego jest mało? E53 to żaden rarytas, klasykiem też nie zostanie, zobacz jakie są ceny kompletnych e53 w UK i policz jaka jest przebitka na częściach. Mirki zamiast obniżyć cenę do uczciwego poziomu i sprzedać wolą magazynować graty i wystawiać je w kółko przez rok i nie dają się tykać. Traktują E53 jako auto premium i nie wiadomo co, podczas gdy są to już zwykłe stare auta. Alu progi za 1000, tylne lampy za 500, jedno lusterko za 1000, listwa klapy 400!!! Masakra. A o blachach do polifta lepiej nawet nie mowić :mad2:

Dlatego nie kupiłem pomimo że chciałem zmienić swoje lampy na poliftowe. Zresztą z wielu innych zakupów też zrezygnowałem z powodu bandyckich cen. Niech im dalej wiszą na allegro przez kolejne lata.

Jeden z rekordzistów sprzedaje nakładki na progi i błotniki do IS za 3tys, jest też przedni zderzak za 3tys :duh: Ja pierdole.

Mit ze w uk dobre auta sa za grosze widze nadal siedzi w glowach ;) w uk dobre e53 to koszt 3500-4000 funtow za przedlifta wiec ja tam duzej przebitki nie widze. Za grosze to z uk mozna sciagnac z uszkodzonym silnikiem czy automatem ale wtedy kokosow sie nie zarobi no chyba ze za jednym podejsciem bierzemy kilka takich e53 ale to tez sie rozsprzedaje miesiacami a czesto dluzej.e53 jest malo na drogach , malo czesci w porownaniu do np e46 wiec i ceny sobie ustalaja z kosmosu. Sciagalem juz kilka e53 na rynki ,,lewostronne'' wiec ceny znam. Funt jest po 5.30 zl ;) kiedys jak byl tanszy to sciagali masowo na przekladki itp , teraz to sie po prostu malo oplaca. Edytowane przez maciej123

Do rozebrania na części nie trzeba raczej sprowadzać zarejestrowanych aut, z przeglądem, w idealnym stanie i z minimalnym przebiegiem, nadających się do jazdy.

Koszty pracy, rozbiórki, magazynowania i przede wszystkim zarobki nie są u nas raczej takie jak w UK czy US.

Wystawić można za ile się chce, pytanie czy ktokolwiek to kupuje, bo patrząc na graty na naszym allegro to chyba niekoniecznie. Nie wiem jakie są zarobki i koszty na Litwie czy Łotwie, wiem jakie są u nas, a jakie w krajach zachodnich. No chyba że pracownikowi, którego zatrudnia się u nas do rozbiórki nie płaci się 2500PLN tylko 2500 GBP albo 2500 USD czy EUR. I jeszcze jedno - dawca E90, E60 czy E70 jest kilka razy tańszy niż dawca E53, że części do tych ostatnich są kilka razy droższe?

:cool2: Dokładnie, gdyby ceny były normalne to ja też chętnie dokupiłbym trochę części do mojej, a że jest jak jest to kupuję tylko to co muszę + oczywiście części eksploatacyjne w ASO na Litwie lub w sklepach. Nie mam zamiaru dawać się jelenić, niech sobie wystawiają do usranej śmierci jeśli wolą magazynować niż sprzedać w normalnych cenach, pozbyć się gratów, zarobić i mieć miejsce na rozbiórkę kolejnego auta i dalszy zarobek.

Niestety, E53 to rzadki widok w PL, szczególnie w benzynie, w dieslu jest trochę więcej ;) Stąd ceny cześci. Motory dobre i niezawodne, ale części bardzo drogie. Części do E39, mimo, że samochody podobne klasowo są o wiele wiele tańsze ;) E53 to jedna z droższych bemek w utrzymaniu z tamtego okresu, o ile nie najdroższa. Szczególnie polift.. Powiem tak kupując ten samochód trzeba mieć przygotowane jakieś 10000 na ewentualny naprawy.

• 4 tygodnie później...
Przeznaczonego raczej nie, pod fotelem pasażera jest apteczka. Ja mam dwie gaśnice i nawet jeszcze jedna się zmieści w bagażniku w prawym "schowku" tam gdzie bezpieczniki i opcjonalnie jest tuba od DSP.
http://i.imgur.com/mk2DLM9.jpg http://i.imgur.com/p36AAFC.jpg

Panowie, najlepszego w Nowym Roku:)

Czy X5 ma jakieś miejsce przeznaczone na gaśnicę samochodową?

Ja mam pod fotelem kierowcy raczej ori miejsce

Chyba w Polsce dealerzy tak montowali, podobnie mam w e46, pewnie wynika to z tego że u nas gaśnica jest obowiązkowa. W X5 u mnie niestety brak, a na allegro oryginalne mocowania/gaśnice mają astronomiczne ceny :/

Witam

Chciałem poznać wasze zdanie na temat spalania w X5 E53 3.0d 2004 po lifcie. Z tego co wyczytałem ten model powinien spalać max 13l po mieście??!! A mój ,,X'' pali 17l na 100 km i najlepsze jest to że czy jeżdzę szybko czy wolno zawsze robię na jednym baku (85l) 500 km. Ostanio w trasie spaliła mi 13l/100km tylko że prędkość była cały czas 180-200km/h Czy jet to normalne spalanie?? bo szczeżę mówiąc zaczyna mi się to nie podobać :shock: :shock: A robię po Warszawie 1000 km miesięcznie wiec trochę gotówki idzie na paliwko :mad2:

Bardzo proszę o wszystkie możliwe wypowiedzi zwiazane ze spalaniem.

Pzdr.

KOLOS2004