Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Hondelyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Takie jest zycie , handlarz jak nie kupi ,,mocno'' uzywanego samochodu albo po prostu ulepa to na nim nie zarobi . Niestety ludzie nadal wierza ze za 80% sredniej rynkowej ceny kupia zadbany samochod z fakturami na naprawy typu silnik czy skrzynia. Za mniej niz 40 000 zl nikt w miare uczciwy ci polifta nie oda ;) Swoja droga jak bedziesz szukal 11 letniego samochodu z org lakierem to troche ci to zajmie czasu ;) Kwestia jest tylko przez kogo bylo to malowane i czy nie ma tam szpachli.

Cudów się nie spodziewałem bo auto z Włoch ale minimum przyzwoitości przy opisie stanu. Nie szukam super igły ale 3.0i w manualu z 2003 za 40 to chyba trochę przesada. Miały być 3 elementy malowane a nie całe auto.

Do Lili - link jest na 64 stronie.

Witam wszystkich to mój pierwszy post. Poszukuje bmw e53 3.0 d oglądałem już kilka egzemplarzy i żaden nie spełniał moich oczekiwań, ale nie poddaje się i nadal szukam samochodu moich marzeń ;] teraz moim faworytem jest x5 z sopotu po rozmowie z właścicielelm odnoszę pozytywne wrażenie ale chciałbym zasięgnąć opinii osób z forum tu dodaje link do ogłoszenia http://olx.pl/oferta/bmw-x5-maly-przebieg-drewno-skora-alu-19-CID5-ID9Dcm7.html#53e07187c5 właściciel mówi że posiada go od 2008r iże zawieszenie było robione 2lata temu w serwisie sprawdziłem że auto w 2008r miało 62tyś przebiegu. tyle wiem . co Wy o tym sądzicie?? proszę o opinie

MAZUR DB:) jeśli to ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie to jest to auto z pneumatycznym zawieszeniem. nie pamiętam dokładnie o jakie elementy zawieszenia chodziło, ale mąż sprawdzał różnicę w ewentualnych kosztach i za samą tą część w przypadku zawieszenia pneumatycznego cena oscylowała kolo 1600 zł, a bez pneumatycznego zawieszenia kolo 500. ogólnie na tyle na ile się zdoktoryzowalam nad tematem, jest droższe w przypadku ewentualnych awarii.

3,0 diesel jest tez nienajciekawszy bo w przypadku ewentualnych awarii jest drozszy w naprawie niz 1,5i z niezawodnych deawoo;)

Zawieszenie bylo robione na co rzekomo sa faktury i wpisy w bazie bmw i to nie tak dawno temu, mnie by nie odstraszalo...

Witam wszystkich to mój pierwszy post. Poszukuje bmw e53 3.0 d oglądałem już kilka egzemplarzy i żaden nie spełniał moich oczekiwań, ale nie poddaje się i nadal szukam samochodu moich marzeń ;] teraz moim faworytem jest x5 z sopotu po rozmowie z właścicielelm odnoszę pozytywne wrażenie ale chciałbym zasięgnąć opinii osób z forum tu dodaje link do ogłoszenia http://olx.pl/oferta/bmw-x5-maly-przebieg-drewno-skora-alu-19-CID5-ID9Dcm7.html#53e07187c5 właściciel mówi że posiada go od 2008r iże zawieszenie było robione 2lata temu w serwisie sprawdziłem że auto w 2008r miało 62tyś przebiegu. tyle wiem . co Wy o tym sądzicie?? proszę o opinie

Wyglada dobrze i wiarygodnie.... cena normalna. Dobrze tez nastraja fakt, ze auto 7 lat w jednych rękach. Warto ogladac i sprawdzic.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

Dzięki Panowie jestem umówiony na piątek pojade zobaczę i może kupię;] jak na razie wszystko wygląda ok dostałem scany faktur za naprawę zawieszenia na kwotę 5tyś. okaże się jak zajade możę jeszcze podpowiecie jak sprawdzić dokładnie te pneumatyczne zawieszenie jak powinno się zachowywać itp. i na co zwrócić szczególną uwagę poza skrzynią napędami silnikiem.

Nie boisz sie pneumatyki ? Na polskich drogach za jakis czas znowu padnie . Zwroc uwage na automat bo przy przebiegach 200000 km lubia padac. Sam ostatnio przy takim przebiegu robilem maly remont. Skrzynie sprawdz na zminym i jak jest rozgrzana bo wtedy wychodzi zazwyczaj w jakim jest stanie automat. 150000 km to mocno naciagany przebieg jak na diesla. Edytowane przez maciej123

kubazielonagora daruj sobie te uszczypliwości, bo ja - w przeciwieństwie do Ciebie - odniosłam się do kosztów ewentualnych napraw w przypadku podobnych aut, ba wręcz bliźniaczych, podczas gdy Ty... no właśnie. w ten sposób można wymienić setki tańszych w utrzymaniu, ale nie wnosi to nic do tematu.

Pneumata za bardzo się nie boje ponieważ u mnie każde auto będzie chodziło ;p rocznie robie osobówką około 5-6tyś km a więc i napraw nie będzie za wiele;] oleje wymieniam wszytkie co roku choć mechanicy się ze mnie śmieją ale ja mam swoją teorie na ten temat i przy niej zostanę ;]

Lili...wnosi dokladnie tyle samo ile twoj post...

pneumatyka wcale nie jest az taka straszna, poprostu jednorazowy koszt naprawy jest wysoki za to czestotliwosc ewentualnych napraw mniejsza.

taka jest moja opinia mozecie sie nie zgadzac, ale skoro odstraszac od x ma nas pneumatyka to naprawde warto rozejrzec sie za lanosem...

skoro odstraszac od x ma nas pneumatyka to naprawde warto rozejrzec sie za lanosem...
albo za wersją bez pneumatyki. popraw mnie jeśli się mylę, ale od tego właśnie jest forum, żeby wymieniać własne spostrzeżenia, uwagi, tudzież poprosić o pomoc.

i żeby wrócić już do meritum - w piątek jadę obejrzeć pierwsze z wytypowanych autecek :)

a może ktoś był, widział, zna?

http://otomoto.pl/oferta/4-4i-4x4-v8-ID4pa7pV.html#47c4ebf249

• Zasłużeni forumowicze
Do sprawdzenia, czy sie nie trzesie jak zimny, uszczelniacze zaworowe oraz wyciek z rurki wodnej. W tym silniku to nie jest pytanie czy... tylko kiedy... reszta jak w kazdym xsie.

To mi pachnie handlarskim opisem typu, wszystko doslownie wszystko robione maks 4,000 km temu...

Tylko rozrzad to mozna w passacie tdi robic

A tu n62 z przebiegiem 205,000 i nowym rozrzadem...?;)

Dokladnie wypytal bym o ten szczegol bo cos mi tu szwindlem pachnie...

dziękuję. jechać obejrzeć i tak pojedziemy, bo w okolicy jeszcze inne auto chcę sprawdzić, ale faktycznie po waszych wpisach trochę poszperałam i ta wymiana rozrządu trochę dziwna.

mąż dziś oglądał ten: http://otomoto.pl/oferta/skora-4x4-panoramadach-gaz-ID4p39Ds.html#d5fe0e4ceb

mimo że to nie taki silnik o jakim myśleliśmy, ale stwierdził, że całkiem nieźle się jedzie. tylko że wyposażenie trochę ubogie.

Kurcze...kolor taki jak moj...jakos x bez sportsitz-ow mi osobiscie sie nie widzi, czemu ubogo wyposazony?nie widze tylko navi co nie koniecznie jest minusem..

Posiadacze wiedza o czym mowa(BM54)

Fajnie ze ma sport pakiet mi zdecydowanie bardziej podobaja sie progi o ktore trzeba dbac zeby nie zarosly glonami;).

Ogolnie tez szukalem benzyny i troche polski za nia zjezdzilem, z powodu braku sensownych opcji stanelo na dieslu, wiem z wlasnych doswiadczen ze zarowno 3,0i jak i 3,0D srednio fajnie napedzaja tak duza bude...wiecej frajdy bylo by z 4,4 i v8;)mniejsze napedzaja v8 daje frajde;)

• Zasłużeni forumowicze
Taka wymiana w n62 to pare tysiecy w pl pewnikiem. Przeciez tam trzeba caly silnik wyjmowac. Dziwne ale moze cos bylo robione i przy okazji zostalo wymienione. Roznie to bywa. Nie zakladajmy, ze wszystkie to szroty. Moje zdanie jest nie zmienne od lat. Nikt nie sprzedaje e53 w super stanie... bo po co? Na rynku nie ma auta, ktore mogloby sie rownac z e53, trwaloscia, wygladem itp. Jesli wszystko jest tip top cena zawsze jest wysoka. Nie ma takiego czegos jak okazja e53, super cena itp. Bmw x5 e53 zadbane i dbane jest autem, ktorego nie ma sensu sprzedawac.