Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Chciałem się Was poradzić czy lepiej kupić X5 z przed liftu,ale z mniejszym przebiegiem i dobrze wyposażonym,czy po lifcie,ale z większym przebiegiem i słabiej wyposażonym? Wiem,że po lifcie poza wyglądem ,jest lepsza skrzynia biegów(automat),mocniejszy silnik i system xdrive.

Mam konkretna kwotę przeznaczoną na realizację swojego marzenia, a nie wiem na co się zdecydować. Albo powiedzcie mi jaka jest realna kwota zakupu+montaż dużej navi?

Zapomniałem dodać że mieszkam w UK.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i wszelkie sugestie.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja tez ciagle myśle nad x5 tez jestem z uk, a jakiej szukasz diesle czy benzynę? Tylko x5 w środku mi trochę niepasuje-tak starzej wyglada, dużo bardziej w środku podoba mi sie e60 po lifcie, za to x5 nadrabia z zewnątrz swoją posturą. Jak cos znajdziesz wyślij linka.
Opublikowano
.....Auto nie ma kilometra wiecej niz na liczniku.......A ile ma na ile na liczniku???ogolnie zdjecia ladne , wyposazenie tez nie najgorsze.Tylko że to przedliftowa x5 czyli bez x drive , ze slabszym slinikiem i bardziej awaryjną szkrzynią.juz chyba lepiej jakby to byl manual skrzynia.
Opublikowano
Co do przebiegu to nie wiem bo nie widze w ogloszeniu ,ale jesli chodzi o ewenementy z malymi przebiegami to trzeba z bliska zbadac a nie przez zdjecia z allegro.Mam przyklad po moim tacie ktory ma mercedesa viano 2,2 diesel salonowka z 2004 roku i 75 ,000 km przejechane.Ciezkie do uwierzenia ale jak sie na auto z bliska popatrzy to tez nie trzeba byc wielkim fachowcem zeby to potwierdzic.
Opublikowano
No nic, trzeba jechać, sprawdzić i się przekonać na własne oczy. Po zdjęciach i na słowo raczej się nie da. Daj znać gdy oglądniesz.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie , co o tym myslicie?? http://allegro.pl/doskonale-bmw-x5-3-0d-e53-600km-nr-1-w-polsce-i3303293546.html 600 KM ??to musi miec z 1000 Nm.....Moje x5 w wytrzymalszym wydaje mi sie manualu jak mialo 260KM i 600 Nm to sprzeglo nie wytrzymywalo 30,000 km a co dopiero tutaj w automacie.....Ale i tak wydaje sie ciekawa propozycja i to raczej z dobrych rąk.

Już na początku bujda na kółkach. Jakby miało maksymalne możliwe wyposażenie to by miało grzaną tynią kanapę i kierownicę.

Druga sprawa ja bym się nie pakował w takie nieseryjne twory, ze względu na poźniejsze naprawy, dochodzenie co, gdzie, jak i wogóle... Ale ostateczny wybór należy oczywiście do ciebie.

Odnośnie mocy to w zadek dostaną mosty, reduktor i to ci się pierwsze może posypać, bo już przy standardowych mocach one nie wytrzymuja.

Opublikowano

Jaka wielka sciema co do oferowanego auta na sprzedaz (SPECJALNE ZMIENIONE ZACISKI(standardowe)--SCIEMA--HAMULCOWE NA TAKIE BY nie brudzily) :duh: :mad2: :roll: --- polewa fantazja goscia nie opuszcza na krok.

JAK WIDAC TO AUTO JEST NA STANDARTOWYCH ZACISKACH,BYS SIE KOLEGO ZASTANOWIL CO PISZESZ bo chociaz bys wziol zalozyl hamulce od BMW X5 4.6 lub 4.8 is.-- z 2001/02 nie duzy wydatek i za to 2 tloczkowe.I klocek wielkosci 19.7mm czyli x2 od standartowych.

--CYTAT--

Zmodyfikowane sprzęgło oraz skrzynia biegów - elementy są mocniejsze, nowe , zbudowane z lepszych materiałów.

poprawili firme ---ZF--- :duh: :mad2:

Niby taka firma a jak podlaczyla te zegary ZENADA ciekawe czy klijentowi tez tak zostawia kable na wieszku.

A nie tu ludzi sciemniasz wszystko nowe nawet skrzynia zrobiona na mocniejszych materialach....POLEWKA ha ha ha ha ha.

Ze ci nie wstyd takie glupoty pisac w swoim ogloszeniu.

Ma gosciu fantazje i za bardzo sie rozpedzil z opisem... :duh:

JEDEN WIELKI ULEP I CHYBA NIE WYPAL W FIRMIE......

Opublikowano

Czytając opis auta to tak jak bym czytał zawodowego handlarza co lukruje,słodzi i koloryzuje.Brechtam z paru bzdur i głupot 3 tonowego czołgu.

Ja osobiście wolał bym coś seryjnego.To nie jest auto budowane od podstaw.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano (edytowane)

po zdjeciach wyglada na ladna/

Tylko szkoda ze ma podstawowe listwy progowe---lepsze Aluminiowe ale coz wszystkiego nie mozna miec.

I dlaczego wszystkie auta seri X5 maja od 185k do 198k, dobre pytanie bo ludzie sie boja kupywac auta gdy widza z przodu 2 lub 3....

A niekiedy takie auto jest nieraz lepsze od tego co ma 100.........

Edytowane przez olorob X5
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo ladny srodek

Brzydkie felgi

Szkoda, ze nie ma szyb przyciemnionych oryginalnie

Ja progow aluminowych nie lubie akurat, wiec dla mnie to plus

Jak z kazdym x5 wazniejszy jest stan techniczny i historia serwisowa niz wyglad zewnetrzny.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te X5 600KM to rozśmieszyło mnie :

" świadczy to o jakości materiałów z jakich zostało wykonane to BMW - jest to jeszcze era gdzie robiono samochody dobrej jakości 2006 rok - teraz już robi się plastikowe śmieci żeby tylko były lekkie"

a jednak:

"Auto sprzedajemy z powodu iż chcemy kupić BMW Gran Turismo z silnikiem 5.0i benzynowym i dokonać w nim podobnych modyfikacji."

Opublikowano

opis tego ulepa to zwykla sciema nieudolnego frajera co nawet kiery nie potrafi podlaczyc nie mowiec juz o modach na skrzyni :mad2:

podpiecie tych zegarow ala fiat 126p mowi wszystko. jedna wielka zenada

Opublikowano
opis tego ulepa to zwykla sciema nieudolnego frajera co nawet kiery nie potrafi podlaczyc nie mowiec juz o modach na skrzyni :mad2:

podpiecie tych zegarow ala fiat 126p mowi wszystko. jedna wielka zenada

Frajer mysli ze glupich znajdzie na Allegro wszystko wymienione na lepsze i mocniejsze w skrzyni ni to zrobila firma ZF---niech gosc pomysli co pisze.

I nauczy sie pisac po Polsku i bez bledow.

Opublikowano

Witam panowie moje poszukiwania X5 trwają dalej mam pytanie odnośnie tej

http://otomoto.pl/bmw-x5-sport-pakiet-full-opcja-C29526852.html

oglądałem ją nażywo jeżdzi nią prawie od nowości typek z 60 lat ma dzwonilem do bmw odnośnie przebiegu w 20098 roku miała ostatni serwis przy przeebiegu 60 tys tu mam jej vin jeśli mogł by ktos go rozkodować odrazu i przy okazji moze ktoś sie wypowie na jej temat z góry dzieki.WBAFB71050LX33989 I TAKIE MAŁE PYTANKO CZY ONA MA FILTR CZĄSTECZEK???

Opublikowano
jeśli mogł by ktos go rozkodować odrazu i przy okazji moze ktoś sie wypowie na jej temat z góry dzieki

Type
Value
VIN	 WBAFB71050LX33989
Type code	 FB71
Type	 X5 3.0D (EUR)
E series	 E53 ()
Series	 X
Type	 GEFZG
Steering	 LL
Doors	 5
Engine	 M57/TU
Displacement	 3.00
Power	 160
Drive	 ALLR
Transmission	 AUT
Colour	 STERLINGGRAU METALLIC (472)
Upholstery	 LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)
Prod.date	 2005-01-11

S1CAA	 SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE	 Selection of COP relevant vehicles
S205A	 AUTOMATIC GETRIEBE	 Automatic transmission
S216A	 SERVOTRONIC	 HYDRO STEERING-SERVOTRONIC
S226A	 SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG	 Sports suspension settings
S230A	 EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE	 Extra package, EU-specific
S235A	 ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR	 Towing hitch, detachable
S249A	 MULITFUNKTION FUER LENKRAD	 Multifunction f steering wheel
S255A	 SPORT-LEDERLENKRAD	 Sports leather steering wheel
S2CCA	 LM RAEDER STERNSPEICHE 132	 BMW LA wheel, star spoke 132
S302A	 ALARMANLAGE	 Alarm system
S321A	 EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE	 Exterior parts in vehicle color
S328A	 ALUMINIUM-TRITTBRETT	 Footplate, aluminum
P330A	 SPORTPAKET	 Sports package
S386A	 DACHRELING	 Roof railing
S402A	 PANORAMA GLASDACH	 Electric panoramic roof
S412A	 LADEBODEN AUSZIEHBAR	 Luggage-compartment floor, extendable
S417A	 SONNENSCHUTZROLLO HINTERE TUERSCH.	 Roller sun vizor, rear door
S423A	 FUSSMATTEN IN VELOURS	 Floor mats, velours
S428A	 WARNDREIECK	 Warning triangle and first aid kit
S430A	 INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND	 Interior/outside mirror with auto dip
S442A	 GETRAENKEHALTER	 Cup holder
S459A	 SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY	 Seat adjuster, electric, with memory
S464A	 SKISACK	 Ski bag
S471A	 INTERIEUR LINE GRAPHIT METALLIC	 Interior surface graphit-metallic
S481A	 SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER	 Sports seat
S494A	 SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER	 Seat heating driver/passenger
S502A	 SCHEINWERFER-WASCHANLAGE	 Headlight cleaning system
S508A	 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)	 Park Distance Control (PDC)
S521A	 REGENSENSOR	 Rain sensor
S522A	 XENON-LICHT	 Xenon Light
S524A	 ADAPTIVES KURVENLICHT	 Adaptive Headlights
S534A	 KLIMAAUTOMATIK	 Automatic air conditioning
S601A	 TV-FUNKTION	 TV function
S609A	 NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL	 Navigation system Professional
S612A	 BMW ASSIST	 BMW Assist
S633A	 HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH.	 Preparation, mobile phone, Business
S672A	 CD WECHSLER 6-FACH	 CD changer for 6 CDs
S676A	 HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM	 HiFi speaker system
S775A	 INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT	 Headlining anthracite
S785A	 WEISSE BLINKLEUCHTEN	 White direction indicator lights
L801A	 DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG	 NATIONAL VERSION GERMANY
S818A	 BATTERIEHAUPTSCHALTER	 Battery master switch
S840A	 HOCHGESCHWINDIGKEITSABSTIMMUNG	 High speed synchronisation
S863A	 SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA	 Retailer Directory Europe
S877A	 UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL	 Delete cross-pattern operation
S879A	 DEUTSCH / BORDLITERATUR	 On-board vehicle literature German
S8SPA	 COP STEUERUNG	 Control unit COP
S925A	 VERSANDSCHUTZPAKET	 Transport protection package
S926A	 ERSATZRAD	 Spare wheel
S936A	 BMW HANDY BEI AUSLIEF. ANFORDERN	 BMW Handy b. Ausliefer. anfordern
S945A	 BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGK.	 Dummy-SALAPA
S964A	 REQUEST NAVIG. DVD ON DELIVERY	 Navi DVD to be requested at shipping
S9AAA	 AUSSENHAUTSCHUTZ	 Outer skin protection
S413A	 GEPAECKRAUMTRENNETZ	 Trunk room net
S548A	 KILOMETERTACHO	 Kilometer-calibrated speedometer
S851A	 SPRACHVERSION DEUTSCH	 Language version German

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
To kwestia gustu, dla mnie kolor ok zawsze kupuję odcienie szarości- od jasnego sreberka do ciemnego grafitu- najlepsze w utrzymaniu. Jeżeli z autem ok to cena nie jest za bardzo wygórowana (za ulepki mniej a potem...długo,długo nie możesz dojść do siebie) :mad2: . Ogólnie...no cóż jechać i oglądać, po zdjęciach nikt Ci nie powie bierz w ciemno :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
potwierdzam. dla mnie kolor super. jeden z najladniejszych dla x5. jesli auto jest w dobrym stanie to cena jest ok. w tych autach stan=cena.