Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Hondelyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

E53 4.8 is jak najbardziej stanie się klasykiem, co w przypadku suvów, czy też savów, nie jest takie oczywiste.

Gdybyś kupił jeszcze w nietuzinkowym kolorze lub tapicerce i zgodne z vin, raczej tanieć nie będzie.

E70 poleci z ceną na łeb na szyję, ale będzie tańsze w utrzymaniu.

Dla mnie zdecydowanie E53 4.8 is.

Benzyna zamiast krwi...

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
zegary dziwne, może jakiś szczepan?
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW

• Zasłużeni forumowicze
Nie widzialem nigdy takiego polifta. Moze nie widzialem wszystkiego. Sluchaj, zastanawiasz sie nad x5 w cenie e46, czego oczekujesz, pytasz o olej w skrzyni? Jechac, obejrzec i jesli sie rok produkcji zgadza, brac. Dolozysz kolejne 15tys aby doprowadzic do jako takiego stanu i bedziesz mial najbrzydsze e53 jakie widzialem :roll:

• 3 tygodnie później...

Dlaczego czepiles się tej skrzyni? W e53 jest milion innych rzeczy które mogą paść z dnia na dzień ! Powiem ci szczerze że jak nie stać cię na wydatki w sensie napraw rzędu 5-10k zł rocznie( w pierwszym roku będzie to raczej w okolicach dychy) , to szczerze odradzam Ci interesowanie się tak starym bmw.

Bez urazy...

Czepiam się skrzyni bo w okolicy nie ma nikogo kto by ja ogarnął, więc to dla mnie największy problem.

W promieniu 100/200km napewno ktoś się znajdzie . Wiec w czym problem. Jak Ci skrzynia padnie to i tak tylko laweta. A tak przy okazji lawet , to wykup assistance od razu . Na pewno się przyda;)

Czarny wydaje się najbliższy oryginałowi, srebrny jest za kolorowy w środku no i nie ma podgrzewanych siedzeń.

Co do automatu, mój ówczesny mechanik od BMW na pytanie o X5 polecił tylko 3.0 w manualu. Znaleźć taki...święty gral. Na pewno miał rację, wymiana oleju w automacie kosztowała chyba z 1500, sam olej jeśli dobrze pamiętam koło ośmiu stówek + filtr+uszczelka. Mam "gorszą" wersję, M57N+ZF, ok 100tys przebiegu u mnie przez trzy lata i na liczniku 280. Chciałbym V8, Tylko automat.

• Zasłużeni forumowicze
Ta kierownica mnie właśnie zastanawia.

Powracając do skrzyni, nie jest dla mnie problemem koszt naprawy - tylko nie chcę się bujać od speca do "speca".

Chyba, że możecie polecić kogoś Wrocław,Opole?

Powiem tak, x5 w manualu nie ma, poniewaz nikt ich nie chce. To najgorsza opcja w e53. Wielokrotnie przewijalo sie na forum. Nikt tych aut nie chce kupowac i nie ma zamiaru takim jezdzic. X5 tylko w automacie. Poza tym, poliftowe 6hp to bardzo mocna skrzynia.

• Zasłużeni forumowicze
Kwast dobrze myślisz ale nie do końca, usłyszeć to mnie możesz na WhatsApp a nie na tym forum, po jakiej szkole zasadniczej jesteś.

Ty jestes dobry :D Dobra, odpuszczam, nie bede karmil trola.

Ta kierownica mnie właśnie zastanawia.

Powracając do skrzyni, nie jest dla mnie problemem koszt naprawy - tylko nie chcę się bujać od speca do "speca".

Chyba, że możecie polecić kogoś Wrocław,Opole?

Powiem tak, x5 w manualu nie ma, poniewaz nikt ich nie chce. To najgorsza opcja w e53. Wielokrotnie przewijalo sie na forum. Nikt tych aut nie chce kupowac i nie ma zamiaru takim jezdzic. X5 tylko w automacie. Poza tym, poliftowe 6hp to bardzo mocna skrzynia.

Te z ogłoszenia są po lifcie?