Skocz do zawartości

E 46 328 ci Atrapa pod zderzak :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Parkowałem ostatnio moją BETKĘ na parkingu z wysokim krawężnikiem i za głęboko wjechałem :mad2: tym samym uszkodziła mi sie dolna atrapa zderzaka :( :(

Biorąc pod uwagę to że kilka mieś temu na trasie trzepnęłem lisa atrapa owa nie nadaje się już zbytnio do regeneracji. Problem polega na tym że mam auto przed liftem a szukając na allegro znalazłem tylko jeden model owego ustrojstwa, w którym zamiast siatki na środku są podłużne paski. Zwracam się z prośbą do forum, może miał by ktoś namiar na taką atrapę???? CHODZI O TAKA Z PLASITOWĄ SIATKĄ NA ŚRODKU A NIE PODŁUŻNYMI PASKAMI. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Świetna Muza Do Auta :)

Opublikowano
Chłopacyy a znajdę to w internetowym katalogu inter cars????

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Opublikowano
Znalazłem coś takiego https://www.bmwautoparts.pl/pl/katalog/czesci/51_3160/0/47667/0/0/0/0/51118192875/obudowa-zderzaka-przedniego-do-901 cena lekko odbiega od 80 zł :) Co o tym myślicie ??? :cool2:

Opublikowano
Kupiłem za stówacza w EURO TRADE Trójmiasto :) Dzięki wielkie za pomoc chłopaki :)

Opublikowano
moim zdaniem jest to najlepsza kratka jaka BMW moglo zaprojektowac do seryjnych przedliftowych zderzakow E46! Sam taka mam zamontowana w swoim E46 320d, gdzie BMW dalo do tego modelu JEDNA WZDLUZNA listwe co jest dla mnie totalnym nieporozumieniem z uwagi na to, ze za wneka zderzaka jest umieszczony intercooler, ktory jest narazony na stale uszkodzenia spowodowane nacierajacymi kamykami... wlasnie przez to musialem spawac dwie lamele IC :mad2: Ale od momentu montazu "siatkowej" atrapy IC jest jak nowy i ryzyko uszkodzenia spadlo praktycznie do zera :mrgreen: Ponadto ten model atrapy jest niezwykle atrakcyjny wizualnie! optycznie powieksza zderzak, nadaje sporotwy charakter, a dwa boczne "mieczyki" wywoluja wrazenie dynamiki... cos PIEKNEGO :wink:
Opublikowano

chodz o ta kratke

http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/85/17/73/1785177359_3

Opublikowano
A gdzie taką dostać?Bo na allegro niema,albo sa ze zderzakiem i jaki koszt takiej bo fajna taka:)
...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano

też bym był zainteresowany, czy ona czasem nie jest taka sama jak z 330i, czy można też kupić z srebrną kratką?

Dajcie jakieś namiary na sklepy

Pozdro

Opublikowano
Jak chcecie to macie tu numer części 51 11 8 192 875 i Link do importera https://www.bmwautoparts.pl/pl/katalog/czesci/51_3160/0/47667/0/0/0/0/51118192875/obudowa-zderzaka-przedniego-do-901. Ja osobiście kupiłem w firmie EURO TRADE BMW poszukajcie w googlach, ja dałem równo stówacza nie licząc przesyłki, część oczywiście używka, ale jak będziecie chcieli to i nowe wam sprowadzą :)

Opublikowano
Kolego chodzi mi o samą Kratkę :), lis postanowił wyjść na czołówkę z moim zderzakiem, co skończyło się dla zderzaka pęknięciem kratki właśnie w jej centralnej częsci, mieczyki mam, nowe kosztują ponad stówacza za sztukę, a w EURO TRADE podpytać najlepiej po numerze części :cool2:

Opublikowano
no wlasnie o to mi chodzilo... bo chlopaki sie jaraja bo mysla ze caly komplet wjedzie za 100zl, a tutaj sie okazuje ze jeszcze miecze trzeba dokupic za kolejne dwie stowki... koledzy szukajcie na allegro pod fraza: "kratka zderzaka e46" i pytajcie KONIECZNIE o pelny zestaw:tj kratka + lewy i prawy miecz. Ja tak znalazlem za 120 komplet :cool2:
Opublikowano
Właśnie allegro nie oferowało ostatnio tej części dlatego szukałem po własnych źródełkach, ale za 120 zł komplecik to bardzo dobra cena :)

Opublikowano
tak dobra :wink: z tym ze komplet uzywany z wylamanymi dwoma uchwytami, co musialem kleic... AHA! wazna sprawa dla uzytkownikow 320d! MUSICIE wyciac w atrapie od strony kierowcy plastikowa zaslepke, aby bylo drozne chlodzenie paliwa :cool2:
Opublikowano

Założyłem dziada :) zaznaczę że jak ktoś nie ma kanału to będzie miał z tym jeszcze więcej pracy niż ja :) Chciałem tylko dodać że zderzaka nie trzeba zdejmować :) niestety jest wtedy trochę rzeźby z osłonami :). co do wyglądu jest o niebo lepiej niż z tymi paskami podłużnymi :)

POZDRAWIAM I DZIĘKI ZA POMOC :) :cool2: