Skocz do zawartości

318d sedan 2001 po lifcie szukam przekaźnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie szukam przekaźnika odpowiedzialnego za oświetlenie bagażnika!! Jest to niezbędne mi do prawidłowego działania oświetlenia oraz automatycznego wyłaczenia błędu na desce rozdzielczej!!

Pozdrawiam!!

Opublikowano
jak włączam motor to zapala mi się na czerwono prawe tylne światło. Gaśnie dopiero w momencie gdy włączam światła mijania. wszystkie światła w samochodzie działają, jedyne niedziałające światła to te w bagażniku. Byłem u elektryka i sprawdził przewód i tam wszytsko okej. takze przyczyny muszę szukać w przekaźniku odpowiedzilnym za oświetlenie bagażnika.
Opublikowano

oczywiście że sprawdziłem w pierwszej kolejności każde światło 5 razy:)

a gdzie znajduje się przekaźnik do świateł mijania??

o i tutaj nasuwa się pytanie!! czy w bmw e46 z 2001 318d palą się prawe i lewe światło przeciwmgłowe czy tylko lewe??

Bo ja mam tylko lewe i moze to by było przyczynę ze prawe nie działa.

Opublikowano
u mnie jest tylko jedno i to na dodatek w innym miejscu - to wszystko zależy od ustawień zakodowanych w LCM.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź kostki zasilania, wpinane w lampy tylne . Możliwe, że jest problem ze stykiem masy lub innym (podtopiony, nadpalony). Lampy palą się wtedy, ale ciut słabiej i na desce wywala błąd.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

słuchajcie na pewno mieliście do czynienia z tą kasiążką:

http://chomikuj.pl/Michalw4/Sam+Naprawiam+BMW+E46+PL,976256319.pdf

może dla tych co nie mieli polecam sie zapoznć.

Jednakże uważam że nie wszystko jest w niej opisane, gdyż w dziale przekaźniki nie znajdziemy informacji o przekaźniku który znajduje się nad prawym tylnym nadkolem(za tapicerką bgażnika)

Zaraz idę grzebać do garażu przy aucie, może ta książka mi coś pomoże, może te schematy, gdyż ŚWIATŁA W BAGAŻNIKU JAK NIE MIAŁEM TK NADAL NIE MAM:(:(:(:(