Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JA sie zapisze do grona tych ktorzy wola nowe felgi od starych, cos innego niz to samo co zawsze, duzo swiatlach przy hamulcach, duzo lepiej.

Myslales o lampach blackline z tylu ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To prawda, że bardzo trudno jest tak tym autem jeździć, by nie łamać przepisów. Ja, jeżdżąc po mieście, często używam tempomatu, bo to mnie niejako zmusza do jazdy bez przekraczania prędkości.

Na razie nie planuję innych modyfikacji. Jedyne, co zrobię prawdopodobnie jeszcze w tym roku, to założę mu szpilki, kupię dodatkowe dystanse, kupię wielosezonowe opony i założę je na stare felgi. Będą na zimę, ale też będę na nich jeździł, gdy będę miał ochotę na zmianę wyglądu auta. Sama zmiana czterech kół to pewnie nie więcej, niż 20 minut, więc będzie można to robić często.

www.Truck27.com www.Katolik.us Zapraszam
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kiedy wleci jakies większe koło?

albo chociaż stare koła z M? :norty:

Stare koła z M3, niestety, nie wejdą. Dziewiętnastki potrzebują ET 40-45, żeby nie przycierały, a oryginalne koła mają chyba ET 23. Trzeba by o 2 cm poszerzyć wnęki błotników. Ale gdy się te opony zużyją, które teraz są, (czyli za .... lat :lol: ) to się może coś pomyśli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pogoda taka sama jak dzisiaj we Wrocławiu :) moim zdaniem świetnie te felgi pasują do auta,no i jest tak jak Tobie się podoba. co niektóre komentarze w wątku na bmw-sport to jakieś nieporozumienie...
Opublikowano

Jakieś plany co do samochodu czy projekt zakończony?

W zasadzie zakończony, choć Bóg jeden wie co mi przyjdzie jeszcze do głowy. Być może zamienię tylne lampy na te poliftingowe, albo na LEDy, może jakieś dyskretne przyciemnianie szyb, ale nic konkretnego na razie nie planuję.

Opublikowano

Jakieś plany co do samochodu czy projekt zakończony?

W zasadzie zakończony, choć Bóg jeden wie co mi przyjdzie jeszcze do głowy. Być może zamienię tylne lampy na te poliftingowe, albo na LEDy, może jakieś dyskretne przyciemnianie szyb, ale nic konkretnego na razie nie planuję.

Wrzuciłbym blackline na tył i zlikwidował światła obrysowe z przodu ;)

Reszta jest ok jak dla mnie :cool2:

Opublikowano
Aj. Wycieraczki przymarzły :wink:

:duh: :mad2: :cry2: :oops: ...

Nie przymarzły, bo były odsunięte od szyby. Tylko do zdjęć je położyłem na niej ponownie. :mrgreen: :P :D

http://www5.picturepush.com/photo/a/14537913/1024/Cars/IMG-1850.jpg

http://www4.picturepush.com/photo/a/14537912/1024/Cars/IMG-1845.jpg

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Ładna sztuka. Kolejny dowód na to, że i z USA można sprowadzic zdrowe auto.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ale ono nie jest sprowadzone :P

Opublikowano

Ale ono nie jest sprowadzone :P

Jeszcze nie, ale kiedyś pewnie będzie. Jednak takich aut są tu dziesiątki. Za 25 - 30 tys dolarów można kupić M3 z lat 2008-2010, z niewielkim przebiegiem, naprawdę w idealnym stanie. Inna sprawa, czy to ma sens, bo dzisiaj to jest 100-120 tys złotych i za te pieniądze jest spory wybór nowych i rocznych, czy dwuletnich aut, mających jeszcze gwarancję, ale jeśli ktoś chce koniecznie M3, to, myślę, taki zakup sześcio-ośmioletniego auta z przebiegiem poniżej 150 tys km to naprawdę dobry deal. Tym bardziej, że to jest prawdziwe 150 tys, a nie cofane trzy razy z nie wiadomo jakiej liczby.

Żeby zobaczyć oferty na naszym rynku takich aut można wejść na stronę http://autotrader.com i wpisać jakiś kod pocztowy, np. swój :mrgreen: albo 60606 dla Chicago i wybrać opcje wyszukiwania jakie się chce. Można też skopiować ten link:

http://www.autotrader.com/cars-for-sale/Used+Cars/cars+between+20000+and+30000/BMW/M3/Matthews+NC-28105?endYear=2010&firstRecord=0&listingType=used&listingTypes=used&makeCode1=BMW&maxMileage=100000&maxPrice=30000&minPrice=20000&mmt=[BMW[M3[]][]]&modelCode1=M3&numRecords=100&searchRadius=0&showcaseOwnerId=56768322&startYear=2008&Log=0

Opublikowano
Warto by było, jakby dolar był po 2 zł jak w 2008 roku. Teraz kicha, jak doliczy sie cło, akcyzę, transport, itp...
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Fakt, nie pomyślałem, że Polacy to bogacze, stać ich na płacenie tych wszystkich podatków. Sprowadzając auto do USA mamy inne problemy: Regulacje DOT i EPA, powodujące, że praktycznie nie da się tu zarejestrować sprowadzonego prywatnie samochodu młodszego, niż 25-letnie, ale podatki wynoszą tylko 2,5% wartości auta. Tylko "ciężarówki", a więc także towarowe vany i niektóre SUVy są obłożone 25% podatkiem. Dlatego też np. Mercedes osobowe busy sprowadza w całości z Niemiec, a te do rozwożenia towarów są importowane w częściach i składane już tutaj, w Stanach.

Ja cały czas myślę o przewozie auta do Polski jako swojego mienia przesiedleńczego, a wtedy nie płaci się żadnych podatków.

Mam jednak znajomego w Polsce, który jeździ autem z USA i nie płacił nic. Po prostu jeździ samochodem zarejestrowanym w Chicago. Ma tam ciotkę, jest to "jej samochód", ale czasowo, od chyba dwóch lat, przebywający w Polsce. Samochód w Polsce, nie ciotka. Ciotka siedzi w Chicago. :mrgreen: