Skocz do zawartości

325ci - jakieś proste sposoby na podniesienie mocy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wow! chyba sie zatrzymalem w epoce kamienia :lol: to KKK robi TSy???? no niezle :wink: nawet nie smialem wrzucac tego producenta do stawki, a tu takie zaskoczenie :roll2: No Koledzy... chyba wiem w co zainwestuje oszczednosci :twisted:

no wlasnie 335i to rzedowka, wiec w niej TYLKO twinturbo [mala + duza]... biturbo [dwie takie same] dajemy do silnikow widlastych.

Opublikowano
330d? Raczej chciałbym pozostać przy benzynie. Samochód mam rok, doinwestowany i sprawdzony, więc wiem czym jeżdżę, a każdy kolejny zakup to loteria, bo rzeczy zaczynają "wychodzić" zwykle po kilku miesiącach.

Ja wychodze z podobnego założenia. Mam zadbane i sprawdzone auto. Tez mam ochote przekroczyc magiczna granice 200KM. Mysle o 2 modach - dolot i wydech. Na razie mam zmieniony tylny tlumik na oryginalny sportowy (18 10 0 026 767) ale mam w planach zapodac jakis cat-back i zapodac dolot - najbardziej chcialby AFE typu dry, ale trzeba sprowadzac z USA :\

Aaaale wpierw trzeba na hamownie - moze fabryka sprawila jakis prezent ;)

Opublikowano
No widzę, że temat żyje :) Dzięki wszystkim za podpowiedzi, pomysły i komentarze. Dolot, widzę że trzeba odpuścić. Kwestia z przeszczepem turbin jak najbardziej realna, ale kosztowo wyszliśmy już trochę ponad "parę stówek" i wchodzimy w tysiące. Szybkie auto powinno też szybko się zatrzymać, dlatego druga strona medalu to układ hamulcowy i zawieszenie, które musi być dostosowane do takich osiągów. Podejrzewam, że w moim przypadku po całym zabiegu uturbienia + wymiana tarcz, klocków, amortyzatorów, sprężyn, zamontowanie rozpórki itp. itd. dobiłbym do 10 000 PLN, a to + wartość auta w chwili obecnej niebezpiecznie zbliża mnie cenowo do najtańszych używanych M3. Natomiast satysfakcja posiadania jednego z niewielu (jedynego?) e46 2.5 twinturbo jest bardzo kusząca :D No i z 200 KM wchodzimy w rejony 300 KM. To już jest coś :!: