Skocz do zawartości

opony zimowe, szerokość?

koziolekkamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Pytanie czy 16 pasuja do 530i ? planuje zmiane 328 na 530 i mam org felgi stalowe 16 na zime. Chcialbym je zostawic i dokupic jedynie opony wlasnie 205/60r16 ktore sa tansze niz 225/50r17. Tylko wlasnie pytanie czy taki zestaw podejdzie czy nie

🙃🙃

Pytanie czy 16 pasuja do 530i ? planuje zmiane 328 na 530 i mam org felgi stalowe 16 na zime. Chcialbym je zostawic i dokupic jedynie opony wlasnie 205/60r16 ktore sa tansze niz 225/50r17. Tylko wlasnie pytanie czy taki zestaw podejdzie czy nie

Pewnie że pasują! mam 225/55/16 na alu. i jest git!

• Zasłużeni forumowicze
Dzieki za odpowiedz. Pytam bo na realoem jak patrzylem to seria 17 mniejszych na liscie jak 17 nie ma. I jeszcze pytanie o et. Felgi z trojki maja et 47 nie wiem czy taka felga z takim et podejdzie do piatki. Bo chyba standard w piatce to 20. Otwor centralny wszystkie bmw maja taki sam jak mniemam.

🙃🙃

ja w zimie jeżdżę na oponach 215/60/16 kupiłem takie bo 225 mi się wydawały trochę za szerokie na zimę ale bałem się ,że na 205 będzie właśnie wyglądał śmiesznie wybrałem pośrodku i jestem zadowolony wygląda ok i trakcja dobra koło jest co prawda ciut większe na tej oponie ale to raptem 5 mm więc nic nigdzie nie obciera a zawsze to 5 mm wyżej nad ziemią na naszych wspaniałych a zimą to już wręcz cudownych drogach :wink:

Co do marki to mogę śmiało polecić oponki Falken ja mam model HS 439 - asymetryczny bieżnik osłona rantu cena nie wygórowana a spisują się naprawdę dobrze przy czym są naprawdę cichutkie.

A tak na marginesie to w sierpniu już zaczynamy temat opon zimowych :roll: ja tam wciąż mam nadzieję że zimy nie będzie i opon nie trzeba będzie zmieniać :mrgreen: