Skocz do zawartości

BMW 320d automat! Bardzo kopci na czarno!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jest to możliwe ale naprawa jest dużo mniej kosztowna niż w CR ... może ten Twój "mechanik " nie wie jakie wtryski tam siedzą ... :lol: jedź gdzie indziej albo powiedz że zregenerujesz je na własny koszt a on je tylko zdemontuje i zamontuje na nowo po regeneracji ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a czy po naprawie tego juz wszystko bedzie okej czy bedzie sie to powtarzac? orientujecie sie moze ile mam sobie szykowac siana na ta naprawe?:D
Opublikowano
no wlasnie raczej niemoziwe... tzn zalezy jak auto jezdzi... sluchaj a wez no odepnij przeplywke i sprawdz czy problem sie powtorzy... bo moze koles probuje Cie niezle skasowac
Opublikowano

------------------------------------------------widzisz TC... to jest to o czym mowimy :wink: ------------------------------------------------

mozesz wytlumaczyc jak sie to robi?? nie jestem za bardzo kumaty w tych sprawach;/

tak kolego moge Ci wytlumaczyc... sciagnij oslony akustyczne, rekaw dolotowy powietrza do MAF Sensora i odepnij wtyczke. Zrob test dynamiczny i odnotuj czy auto jedzie lepiej czy gorzej.

Opublikowano
a po wszystkim podepnij wtyczkę z powrotem, podłącz kompa i skasuj błędy :)

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano
odebralem dzisiaj auto od tego mechanika... powiedzial mi ze pompa do regeneracji bo auto nie ma mocy itd. (koszt ok.3000zl) odpowiedzialem mu na to ze nie mam narazie pieniedzy na ta naprawe i ze zabieram auuto. Pojechalem do innego mechanika on wiadl do auta, przejechał sie i powiedzial ze auto normalnie jezdzi i ma moc tak jak powinno (tez mi sie tak wydaje) tylko ze kopci;// obstawia na cos innego. Wie ktos co to moze byc dokladnie?? czy to moze byc walnieta pompa czy tez cos innego??
Opublikowano
odebralem dzisiaj auto od tego mechanika... powiedzial mi ze pompa do regeneracji bo auto nie ma mocy itd. (koszt ok.3000zl) odpowiedzialem mu na to ze nie mam narazie pieniedzy na ta naprawe i ze zabieram auuto. Pojechalem do innego mechanika on wiadl do auta, przejechał sie i powiedzial ze auto normalnie jezdzi i ma moc tak jak powinno (tez mi sie tak wydaje) tylko ze kopci;// obstawia na cos innego. Wie ktos co to moze byc dokladnie?? czy to moze byc walnieta pompa czy tez cos innego??

:duh: kiedy tacy "PSEUDO" mechanicy wyginą ... takie próby naciagania chyba powinny być podciągane pod wymuszenie lub coś w tym roodzaju... ciekawe co na to kodeks karny :?

Opublikowano
własnie pojechalem do sklepu i sie przestraszylem:/ gdy chcialem odjechac to auto mi zgaslo (automat)! tak kilka razu az przełaczylem na tiptronic i jakos dojechalem do domu... Juz sam nie wiem co to moze byc ;// moze faktycznie to pompa
Opublikowano
i znowu problem ;/ pojechałem dzisiaj do pracy, z rana auto odpaliło bez problemu a gdy chcialem wrocic do domu to nie odpalilo tylko gdy krecilem to kopci na bialo ;/ dodam ze widac pod autem jak sączy się ropa z czegoś ;//
Opublikowano
Najpierw to trzeba zlokalizować wyciek, skąd się sączy. Bo równie dobrze może to być wężyk do filtra paliwa.
Opublikowano
dokladnie jak Koledzy wyzej napisali jest nieszczelnosc! mialem to samo :mrgreen: sprawdz po nocy czy sa pecherze powietrza w wezyku zasilania. Pompa do czyszczenia i wymiany kpl uszczelek + kalibracja i blokada w GMP 1 ego cylindra.
Opublikowano
Czy da sie jeszcze odpalic jakos auto zeby chociaz do domu nim dojechac??? bo stoi na parkingu... ;/ słyszalem ze automatów nie wolno holowac
Opublikowano
tak da sie! zdejmij oslone filtra powietrza, poluzuj nakretki na wtryskiwaczach, niech ktos drugi kreci rozrusznikiem dopoki spod nakretek zacznie tryskac paliwo... jak silnik zacznie zalapywac to dokrecaj nakretki na max. Silnik bedzie w stanie odpalac jesl bedzie cieply... jak ostygnie znowu ten sam temat aby odpalic. Powodzenia. PAMIETAJ!!! Nie krec do wyjechania max akumulatora... najlepiej by bylo takze podpiac pod drugie auto kablami, abys mial rezerwe na zaplon.
Opublikowano
Musisz prześledzić drogą przewodów zasilających w paliwo od baku do silnika. Krok po kroku według Realoem wydrukuj sobie przebiegi przewodów rozkręcaj i sprawdzaj.
Opublikowano
wszystko jest ok do poki przod auta nie stoi wyzej od tyłu. Dzisiaj pojechalem do pracy i specjalnie zaparkowalem tylem pod delikatne wzniesienie. Auto odpalilo bez problemu...
Opublikowano
bo grawitacyjnie oddzialujesz na pompe lopatkowa [pierwsza pompa wew pompy wtryskowej] i tym samym wypierasz powietrze do zbiorniczka z filtrem. No jesli nie chcesz oddawac do regeneracji pompy wtryskowej to musisz ze soba wozic dwa najazdy i przy kazdym parkowaniu NA NOC d u p a do gory :lol: Bo zapewne nie ma problemu z odpaleniem jak silnik jest cieply????