Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ty masz tez aktywny uklad kierowniczy ?

Tak mam aktywny układ kierwoniczy. Jakby to opisać ? :wink:

Może tak : Jak porównywałem układ kierowniczy z byłym mercedesem E-211 i Hondą Type R to w E-class wydawało się jakbym skręcał ciągnikiem siodłowym. Teraz jak przesiadam się do czegokolwiek innego niż F11 to mam wrażenie jakby wszystkie auta nie miały wspomagania i skręcały/prowadziły się jak duże fiaty ( z całym szacunkiem do dużego fiata)

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
  • Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Krótkie pytanie do osób które już mają F10/F11. U dealera powiedziano mi aby nie 'deptać" na maxa do pierwszych 2000/2500km.

Ja uważam trochę inaczej, nie zaszkodzi mu depnięcie już po 300km :mrgreen: Co na to użytkownicy ?

Doświadczenia silników przygotowywanych na tor:

Silniki docierane zgodnie z instrukcją około 3% mniejsza moc od silników ostro docieranych do max obrotów od samego początku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
spalanie w trasie w stosunku do E60 530d wyszło Ci dość duże (wiadomo większa masa i moc o 100 kM), ale ciekaw jestem ile w mieście i jakie to miasto
Opublikowano
Krótkie pytanie do osób które już mają F10/F11. U dealera powiedziano mi aby nie 'deptać" na maxa do pierwszych 2000/2500km.

Ja uważam trochę inaczej, nie zaszkodzi mu depnięcie już po 300km :mrgreen: Co na to użytkownicy ?

Doświadczenia silników przygotowywanych na tor:

Silniki docierane zgodnie z instrukcją około 3% mniejsza moc od silników ostro docieranych do max obrotów od samego początku.

Ja na razie wyjeździłem jeden bak dopiero i się obchodzę ze swoją F10 jak z jajkiem. Strasznie to męczące nie wiem jak inni to wytrzymują.

Co się stanie jak po drugim tankowaniu dam mu mocno w palnik? :roll:

Może podaje na hamownie za jakiś czas i zrobimy badania czy delikatna jazda do 2500obr/m czy od razu normalna (raz spokojnie raz max) robi jakaś różnice.

Opublikowano
Warto poczekać z pałowaniem auta i jeździć spokojnie (do 2500-2700 rpm)do tych minimum 2000km. Ja zrobiłem chyba 2050km i już nie dałem rady więcej jechać tym ślimaczym tempem :mrgreen: i chyba od 2050km przez następne 150-200km jechałem na pełnym ogniu. Oczywiście nie obyło się bez startu z zatrzymanego od 0-140km/h. Przyjemnie wciska w fotel :)
Opublikowano

Opisz cos wiecej wrazen z jazdy...Wciska w fotel do jakiej predkosci ?

Moze zrob filmik z przyspieszeniem od 0 chociaz do 200 (210 licznikowo) ?

Masz jedno z najlepszych aut na forum, dobrze byloby zobaczyć filmik.

Opublikowano

Dawid

Czy upust 9% , który dostałeś od Smorawińskiego jest wynikiem zwykłej negocjacji , czy jakiś innych dodatkowych czynników np kolejne bmw kupione u niego , znajmość szefa salonu itp...?

Pozdr

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
To była 5 albo 6 sztuka BMW kupowana u nich, więc może dlatego :wink:
Opublikowano
Dawid a brales moze pod uwage wogole nowe X5 ? A jesli nie to dlaczego ?

Nie brałem X5 pod uwagę, bo mimo że dzisiejsze SUV'y są ok i bardzo ładne wide X5, X6, to ja i tak wolę kombi, ewentualnie sedan'y :mrgreen:

Opublikowano
Dawid , zrobiłeś już kilka tys km nową 535d . Czy są jakieś dodatki ,które szczególnie polecasz i takie które uważasz ,ze mogłbys spokojnie bez nich żyć ?

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem raptem 3000km, ale przynajmniej już po dotarciu, ufff :D

Ja jeżdżę dużo za granicą i nie wyobrażam sobie teraz F11 bez aktywnego tempomatu, ale w Polsce, to sam nie wiem po co to? Niepotrzebne w Polsce, za granicą "must have"

Osobiście jestem bardzo zadowolony z :

1. Ostrzeżenie przed kolizją.

2. Tempomat aktywny (tylko autostrady)

3. Wyświetlacz Head Up

4. Adpative Drive.

5. Komfortowe fotele.

6. Elektryczna klapa bagażnika.

7. System HiFi Pro

8. System rozrywki z tyłu.

Te powyższe na pewno bym zamówił, składając zamówienie raz jeszcze, reszta to fajne gadżety i "nice looking parts" jak np M-pakiet..... bez których da się żyć.....

Edytowane przez Dawid S
Opublikowano

Te ostrzezenie dziala tez przy predkosci 0-30 km, czyli stoi prze Toba korek, Ty sobie dojezdzasz z predkoscia 25km, nie hamujesz i ostrzega czy nie ?

Co do komfortow, to sprawdzales juz masaz? jesli tak to fajny bajer czy zbedny ?

Opublikowano
Adaptive drive . Ale jako całość , czy najbardziej electronic damper control czyli regulacja zawieszenia pod wzgledem komfortu ? Dostrzegasz ogromną zaletę adaptive drive jeśli chodzi o przechyły na zakrętach i nurkowanie ?

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano (edytowane)
Te ostrzezenie dziala tez przy predkosci 0-30 km, czyli stoi prze Toba korek, Ty sobie dojezdzasz z predkoscia 25km, nie hamujesz i ostrzega czy nie ?

Co do komfortow, to sprawdzales juz masaz? jesli tak to fajny bajer czy zbedny ?

Tak, ostrzeżenie działa nawet "kulając się" 15-20km/h. Polecam ten dodatek.

Komfortowe fotele a raczej oparcie skaładają sie w dwóch płaszczyznach, dolne i górne,, boczki w zakrętach się "spinają" wyjeżdzają podnóżki z przodu, wentylowane i podgrzewane, sprawdzałem wszytskie funkcje i na pewno bym to zamówił drugi raz. Natomiast funkcję masażu traktuję raczej jako dodatek, bez którego najnormalniej w swiecie mógłbym się obejść.

P. S dopisałem jeszcze elektryczna klapę bagażnika, bardzo ułatwia życie.

Edytowane przez Dawid S
Opublikowano
Adaptive drive . Ale jako całość , czy najbardziej electronic damper control czyli regulacja zawieszenia pod wzgledem komfortu ?

Minimum to "electronic damper" a jak masz $$$ bierz cały adaptive drive.

Dostrzegasz ogromną zaletę adaptive drive jeśli chodzi o przechyły na zakrętach i nurkowanie ?

Jakie przechyły i nurkowanie :mrgreen: ? A na poważnie to są bardzo znikome.

Opublikowano
a jaki masz system audio ? czy jest on super czy nie bardzo ?

masz tuner tv ?

System Hi-fi Profesional i system rozrywki Professional z tyłu.

Nie mam TV, ale czasem poogladałbym sobie TV w aucie :mrgreen:

Opublikowano
No i jak oceniasz to naglosnienie ?

Nie mam za dużego porównania, ale gra bardzo czysto i ma mocne i głębokie basy. Porównując do poprzedniego nagłosnienia w E-211 to dzieli je przepaść.

Opublikowano
Te boczki w siedzieniach co sie sciesniaja to na kazdych zakretach ?

Sprawdzę to.

*Edit*

Chyba jednak przesadziłem z tym boczkami. Coś tam czuję w zakrętach, ale bardzo minimalnie. To nie jest to co w nowym Mercedesie CL....

Opublikowano

Hej,

Jako że jestem na etapie konfiguracji… Możesz mi powiedzieć jaka to jest dokładnie opcja z tym ostrzeżeniem przed kolizją? (Widzę jedynie Active Protection w konfiguratorze… ale nazwa tak tajemnicza jak sam rysunek :) )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.