Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzis stuknął mnie jakiś kretyn w tylne drzwi, jutro będę zgłaszał szkodę.

Jakiej wyceny się spodziewać za klepanie i malowanie drzwi?

Gdzie znajde dobry serwis BMW, który porządnie mi to zrobi?

Kielce-Kraków miło by było gdyby sie tu coś znalazło.

Opublikowano
Nie wiem jak mocne masz uszkodzenie ale myślę że używane drzwi kupisz od 250zł + malowanie ok 300zł. Jak ci słabo wycenią to oddaj do sprawdzonego serwisu bmw i może dostaniesz nowe drzwi.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Przejade się dziś na wycenę do kilku serwisów. Mam do malowania zderzak + wymiana drzwi ( bo chyba nigdy nie wyklepie się tak, żeby wyglądały jak nowe).

Jak wycenią za mało oddaje samochód do ASO w Warszawie i niech się już rozliczają z ubezpieczycielem. Tylko wezmą z mojego AC czy będą ściągać od sprawcy?

Opublikowano

Jak była policja albo jak mas oświadczenie, to pójdzie z OC sprawcy.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Byłem u mechanika. Do wymiany są drzwi+ błotnik. Powiedział, że na oryginalnych częsciach wyjdzie coś koło 7 koła. Ma ktoś katalog nowych czesci do bmw? Chiałbym sie upewnić zanim przyjedzie rzeczoznawca.
Opublikowano

Z realoem.

Albo dzwoń do ASO i pros o ceny. Będą najbardziej aktualne.

Ubezpieczalnia i tak wyliczy pewnie 30% rzeczywistych kosztów.

Opublikowano

zielo czyli polecasz odstawić wóz do ASO krakow/warszawa niech naprawiają i sie rozliczą z ubezpieczalnią?

Chyba nie warto robić na używanych częsciach?

Opublikowano

Nowy błotnik+ drzwi wycenili mi na 6k. W ASO za naprawę zaśpiewali ponad 15 tysięcy. ;/

Wg. Was opłaca się naprawiać na używanych częsciach?

Opublikowano
Kolego nie baw się w żadne używane części. Z tego co czytałem, to ktoś Tobie przywalił, a więc zostaw autko w ASO i niech to zrobią bezgotówkowo z OC sprawcy. Będziesz miał wszystko na ori częściach. I nie daj sobie wmówić, że drzwi nadają się do jakiegoś tam klepania, chcesz nowe i koniec.
Opublikowano

z doświadczenia:

zgłoś szkodę, czekaj na oględziny (rozbierz samochód w jakimś zaprzyjaźnionym warsztacie), czekaj na wycenę, jedz do aso na wycenę, idź do radcy prawnego specjalizującego się w odzyskiwaniem odszkodowań, dalej radca poprowadzi cię poprzez pisma, odwołania i sąd, dostaniesz tyle ile ma wynieść naprawa w ASO (pod warunkiem ze nie przekroczy wartości pojazdu) w gotówce -10% od tego co wysadzi ci radca. Nie musisz pokazywać faktur, nie musisz nawet naprawiać samochodu, wystarczy że masz taką wole aby naprawić.

Po odebraniu gotówki mozesz sprzedać samochód za tyle ile chcesz (dostaniesz takie odszkodowanie ze mysle ze skorzystasz), mozesz też go darować też bez rożnicy za ile.

Jeżeli jednak będziesz chciał naprawić to możesz to zrobić dopiero jak biegły sądowy którego powoła sąd zrobi oględziny. cała operacja trwa ok roku ale po 3 miesiącach zazwyczaj mozna juz naprawiać samochód.