Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pomału przymierzam się do zmiany auta i jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli będzie to e91.

Interesuje mnie konkretnie silnik - 325. Czy to oznacza, że pojemność to 2,5 litra czy jednak jest to motor 3 litrowy ?

Jak jest z awaryjnością tego silnika, użytkowaniem itp,itd ?

Generalnie strasznie mało jest egzemplarzy z tym konkretnie silnikiem...

Zaciekawiła mnie ta oferta sprzedaży:

http://otomoto.pl/bmw-325-2-5-d-m-pakiet-C20008105.html

jest już strasznie długo na allegro, może jest coś z nim nie tak ?

Generalnie budżet jakim będę dysponował to 55-60 tysięcy, więc czy uda mi się kupić

porządny egzemplarz z 2006-2007r. w tych pieniądzach ? Biorę pod uwagę także inne silniki :)

Opublikowano

Szukasz diesla ? Kilka tygodni temu przy kursie 3,8-3,9 zl za Euro porzadne E90 325d z 2006 kosztowalo wlasnie okolo 60 tys. Oczywiscie dochodza oplaty. Za 60 powinienes w PL cos znalezc sensownego. Teraz przy kursie 4,2 sie juz nie oplaca sciagac z DE w ogole.

Co do tego egzamplarza, to moc podana to 240 km, a w serii jest 197 o ile pamietam, wiec albo po tuningu albo blad sprzedajacego.

Jezeli sie od kilku miesiecy nie sprzedal to albo rzeczywiscie z nim cos jest nie tak, albo Polacy sie boja deklarowanego przebiegu pod 200 tys km.

Opublikowano

Generalnie szukam e91 w dieslu, ale nie wykluczam benzyny :)

Fajne by było 3.0D, ale to raczej nie za te pieniądze., dlatego zainteresowało mnie 325.

Auto wolałbym kupić w Polsce, obejrzeć, zawieść do ASO, posprawdzać itp.

Czytałem o bolączkach 2.0D czyli turbo,wtryski, kolektory, dwumas i jestem ciekawy czy to samo boli 325 :roll:

Opublikowano

problemów będzie mniej ale jak wystąpią to naprawa będzie droższa:

1) jest to motor 6 cylindrowy,

2) jest najmniej wysilony więc podzespoły nie mogą już dłuuuuużej pracować bez awari...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Ja bym nie bral samochod co jest po chipie. I do tego nie wiadomo kto napisal program.

Ale ogolnie na temat 325d:

Silnik 3litry, bardzo oszczedny, obojetnie czy przy delikatnej czy ostrej jazdy. Moj rekord to byl do Polski 200km/h tempomat Spalil mi 8l Ropy.

Rekord minimalny bylo przez Polske 300km z bydgoszczy do granicy. Dotankowalem przy granicy 14,69l Ropy!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto z komisu z Gniezna - zachowaj czujność i ostrożność!

Silnik rewelacja - wg mnie najlepszy motor do jeżdżenia na co dzień.