Skocz do zawartości

316ti n42b18 czerwona kontrolka akumulatora ladowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzis jadac samochodem doslawnie na sekunde pojawila sie czerwona kontrolka akumulatora i szarpnelo samochodem?? kto wie co sie zaczyna dziac niech cos podpowie prosze .W ksiazce obslugi pisza ze albo alternator a jezeli tak to co moze byc przyczyna i co nalezaloby zrobic lub pasek co raczej wykluczam bo jest w dobrym stanie ale jeszcze jutro popatrze.Jezeli ktos mial podobny przypadek dajcie znac i piszcie co myslicie na ten temat dzieki i pozdrawiam!!
Opublikowano
komutator, szczotki weglowe, regulator... za niedlugo bedzie coraz czesciej az w koncu calkowicie padie alter. Oddaj do regeneracji, bo uzywki nie ma co kupowac bo nie wiesz w jakim stanie to bedzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja jestem za używką. Znajomy regenerował rozrusznik... padł po 2miesiącach i to w Holandii. Ja w innym aucie wałczyłem z przekładnią była regenerowana, poprawiana, aż gość oddał mi kasę. W obu przypadkach wymiana na używane części zamknęła raz na dobre tematy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jasne, że wszystko zależy od tego jak ktoś się przyłoży do naprawy... Ale nawet mój znajomy dobry mechanik twierdzi, że niektóre rzeczy jak się rozłoży to już się tego nie zmontuje jak w fabryce. Ale nawet jak to mówi swoim klientom to i tak z uporem maniaka twierdzą, że nie wiadomo na jaką używkę trafią... i proszą o naprawę, której on nie poleca...