Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Fajnie fajnie :)

Nie widziałem jeszcze Zety z M50 ;) Ciekawy pomysł

gratulację i powodzenia przy modzeniu późniejszym :)

Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano

Zdecydowałem się na M50 bo nie mogłem dostać M52 w stanie który by mi odpowiadał...

Albo grzechotały vanosy, albo ewidentnie katowane, co dla bloku z alu z reguły nie wróży świetlanej przyszłości.

Ten wyciągneliśmy z E34 z potwierdzonym niskim jak na model (180k) tysięcy.

Kolejna sprawa jest taka że M50 SWAP można dostać naprawdę w fajnych pieniądzach.

Opublikowano

Przynajmniej jest niebanalnie :). Ciekawe ile bedzie palil ten silnik w Z3.

Plusem tego silnika jest dzwiek, znacznie bardziej rasowy jak w M52 i M54. No i wymarzony motor do poturbowania :mrgreen: .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Napotkałem kolejny problem.

Otóż wskaźnik paliwa zaczął świrować...

Odpalam auto po jednym dniu postoju, po chwili, bez znaczenie czy zaczynam jazdę czy stoję w miejscu, wskaźnik z połowy zaczyna opadać na sam dół aż do rezerwy...

Tak naprawdę to nie wiem ile mam tej benzyny w zbiorniku, ponieważ nawet nie wiem jak miałbym się tam dostać.

W związku z tym pytanie koledzy.

Co może być przyczyną usterki oraz jak dostać się do wnętrza baku aby ocenić ile tam waszki zostało...

Z góry dziękuję za pomoc

Piotr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Całą pompę masz pod fotelem pasażera.

Ja miałem podobnie, u mnie wskaźnik działał normalnie dopóki nie doszedł do 'ćwiartki' (1/4) wtedy od razu zaczynał spadać do zera. Oddałem Z-kę do warsztatu, powiedzieli, że pompa i pływak są w dobrym stanie. Przeczyścili mi styki i w moim wypadku się polepszyło. Może też spróbuj!