Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Forumowicze

Poczytałem trochę na forum i domyślam się że jest to dźwięk łącznika elastycznego wału.

Kiedy jest sprzęgło wciśnięte i zmienia się bieg, słychać taki charakterystyczny niski dźwięk z tyłu auta.

Jestem z warszawy i szukam jakiegoś dobrego mechanika, gdzie będę mógł podjechać i to wymienić.

Znacie albo możecie polecić gdzie to można zrobić i nie zedrą ze mnie kasy?

Dzięki i pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
to nie jest lacznik... chodzi o dzialanie tulei prowadzacej w skrzyni biegow... nic z tym nie zrobisz bez rozbiorki skrzynki i kosztownej naprawy. Aha! jest to jedna z wielu wad fabrycznych modelu E46.
Opublikowano

A zresztą jeśli diagnoza jest słuszna, to znalezienie warsztatu nie bedzie prostą sprawą. Powodzenia jednak i daj znać jak idzie szukanie kogoś kto roboty sie podejmie.

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Piotrek

Opublikowano

Znalazłem taki warsztat :

http://www.auto-klinika.com.pl/

może będzie dobry.... rozmawiałem telefonicznie i powiedział że nie ma sprawy tylko po 5 września bo urlop.

To jeszcze poszukam, ale wydaje się ok.

Jeszcze "Prezes" na forum polecał jakiś przy alejach jerozolimskich + łopuszańska.. ale nie mogę namierzyć.