Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Dziś zamontowałem sobie angel eyes led marker w mojej bumie.

Problem z tym że w jedej wygląda fajnie (tak jak miało wyglądać, ringi świecą na biało) , zaś w drugiej na żółto...

Podmieniałem żarówki bo myslalem ze to wina jednej z nich, ale okazuje sie ze po włożeniu swieci tak samo. Lampa z prawej żołto a z lewej tak jak chciałem czyli biało...

Na tym styku (leda i mocowania) mam tjb. spekane te kółko może przez to, co sądzicie???

Troche mnie to irytuje jak jedno swieci elegancko na biało a drugie tak jak przed zmiana na ŻÓŁTO:(

Jakies wskazówki? Czy lampa juz stara i zżółciały te ringi??? Najlepsze jest to ze jak spojrze pod lampe (ta w ktorej zle swieci) to jest biało ale ringi swiecą na żółto ehh :duh:

Pozdrawiam! :cool2:

Opublikowano
Bardzo możliwe że początek światłowodu już się nadpalił, skupione światło z zarówki bardzo go rozgrzewa. Moze da sie to jakoś oczyścić, masz lampy LCI ?
Opublikowano

Siemanko.

Mam lampy przed liftem, buma z 2004r.

Wiesz chyba jest tak jak mówisz, na styku leda i tej blaszki jest żółto a pod lampą biało :cry2:

Jedna lampa swieci swietnie , a druga jak kupa :duh:

Jest jakis sposob na przeczyszczenie? Te lampy są nierozbieralne...

Opublikowano

Wszystko jest rozbieralne, ale nie zawsze "składalne" :)

A na poważnie to jak sie otworzy klapke, powyciąga zarówki to jakoś tam da sie dojść, może wystarczy to jakoś zdrapac, wyciąć

Opublikowano
Hmmm a nie zdrapie jakiegos cuda ktore powinno tam byc na tym styku??? Czy powinno miec kolor srebny? zastanawiam sie jak bym to zakleil jakims bialym kawałkiem "plastra" tylko sie moze stopic nie?
Opublikowano
Ten swiatłowód to jakieś przeźroczyste tworzywo sztuczne, więc lekko sie nadpala pod wpływem ciepła z żarówki z reflektorka. A temperatura tam jest bardzo wysoka, proponuje sobie poswiecic tym reflektorkiem na ręke, momentalnie parzy! I co ma dać biały kawałek?, stłumi tylko światło które zaraz i tak nabierze barwy tym przypalonym obszarze, który działa teraz jak filtr
Opublikowano

jeśli nadpalony jest światłowód to wystarczy zetrzeć wierzchnią warstwę albo spróbować czymś oczyścić. Światłowód na całej długości jest jednorodny więc nie ma obawy, że na "wejściu" jest jakieś cudo które można uszkodzić.

Tak przynajmniej mówi teoria :roll:

Opublikowano
Mozecie mi powiedziec dokladnie co mam zetrzec albo jakas fotke przeslac??? Byłbym wdzieczny :norty: Zaraz bede szedł wyjac znowu lampe to zrobie fotke i mi powiecie czy dobrze kombinuje... PZDR!
Opublikowano

Koledzy własnie wróciłem :norty:

Oba świecą pięknie biało :cool2:

Ten poczatek swiatlowodu w jedej był doslownie żółty w drugiej lekko. Efekt ekstra... Przecierałem papierem ściernym 375.

Teraz lampe wyjmuje szybciej niz servis hahaha :mrgreen:

Dzieki :cool2:

• 8 lat później...
Opublikowano
Koledzy własnie wróciłem :norty:

Oba świecą pięknie biało :cool2:

Ten poczatek swiatlowodu w jedej był doslownie żółty w drugiej lekko. Efekt ekstra... Przecierałem papierem ściernym 375.

Teraz lampe wyjmuje szybciej niz servis hahaha :mrgreen:

Dzieki :cool2:

kolego, mógłbyś powiedzieć jak wyglądały te światłowody po potraktowaniu ich papierem ściernym?

oryginalnie są one jakby spolerowane bez żadnych rys a jak oczyściłeś je papierem ściernym to nadal nie miały rys?

bardzo proszę o odpowiedź bo mam ten sam problem.

pozdrawiam