Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały (a może wcale nie taki mały :( ) problem z moim M52B28. A mianowicie taki:

http://www.youtube.com/watch?v=4DuP15_TEcw&feature=mfu_in_order&list=UL

To nie ja nagrywałem ale u mnie to wygląda dokładnie tak jak na ostatniej przegazówce. Do tego mam minimalne falowanie obrotów. Po odpięciu przepływki silnik jakby zaczął pracować równiej ale za to zjawisko z filmu się nasiliło. Tzn poniżej 1000 rmp obroty zawieszają się dokładnie w ten sam sposób jeszcze dwa razy. To może by rzeczywiste sonda lambda tak jak na filmie czy tamten człek wie tyle samo co ja czyli nic?

Opublikowano

mam to samo. wymienilem juz czujnik połozenia przepustnicy, czujnik temperatury powietrza wlotowego, czyjnik temperatury chłodziwa, czujnik położenia wałka rozrządu, komputer, przepływomierz i zapewniam Cię ze to nic z tych rzeczy :) pozostał jescze czujnik połozenia wału, krokowiec i sonda, więc stawiam na cos z tych rzeczy.Czujnik wału raczej nie, bo objawy były by inne.

poczekam aż ktoś inny poradzi cos. Może niedrożny układ wydechowy?dziura w dolocie?ja swoj obejrzałem i niestety nie to

Opublikowano
mam to samo. wymienilem juz czujnik połozenia przepustnicy, czujnik temperatury powietrza wlotowego, czyjnik temperatury chłodziwa, czujnik położenia wałka rozrządu, komputer, przepływomierz i zapewniam Cię ze to nic z tych rzeczy :) pozostał jescze czujnik połozenia wału, krokowiec i sonda, więc stawiam na cos z tych rzeczy.Czujnik wału raczej nie, bo objawy były by inne.

poczekam aż ktoś inny poradzi cos. Może niedrożny układ wydechowy?dziura w dolocie?ja swoj obejrzałem i niestety nie to

Niedrożny wydech to raczej nie bo u mnie jest aż za bardzo drożny :twisted: Dolot co nieco przejrzałem i nic się nie dopatrzyłem, najwyżej trzeba porządnie przeszukać. Dodam jeszcze że gdy odpuszczam gaz z okolic 2000 rmp to obroty ładnie opadają tak jak być powinno. Dzieje się to dopiero wtedy gdy odpuszczę gaz z większych obrotów. A więc może faktycznie miało by to coś wspólnego z wydechem :shock:

Opublikowano
Miałem to samo,i nic złego w tym nie widziałem.Mam już 5ta bmke, i mam podobne objawy
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Ja mam M52tub25 i też tak mam. To chyba... takie nie przeszkadzające raczej :)
Sprzedam: tylnie lampy od Z3