Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozladowal mi sie doszczetnie akumulator i tu moje pytanie czy w takiej sytuacji mozna bezpiecznie ladowac przez kable od innego samochodu (kolega mowil ze mozna uszkodzic alternator).
  • Członkowie klubu
Opublikowano
W taki sposób można sobie zablokować auto, wówczas konieczna będzie synchronizacja GT-1

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
podnies maske jedna zabke do sruby na kielichu druga do plusa ktory tam wystaje i odpal sobie to auto,a jak ladowac to zdejmij kleme z akumulatora i laduj,a najlepiej to go wyciagnij z auta naladuj i wloz ...alternator to moze sie rozleciec temu ktory ci uzyczy pradu z kabli,jak masz doszczetnie rozladowana baterie i nie podladujesz tylko odrazu probujesz krecic ,albo jak odpalasz auto np z prostownika na funkcji rozruch i masz akumulator do niczego wtedy prad pojdzie na alternator i go spalisz i tyle,jezeli odpalasz z klem drugiego auta nic sie nie powinno stac..
Opublikowano

dzieki akumulator juz naladowany

teraz mam taki problem ze jak auto postoi przez noc to od razu sie wyczuwa ze dluzej zapala jakby akumulator nie byl w pelni naladowany, zaznacze ze po naladowaniu byl sprawdzany i wszystko bylo ok, wiec wychodzi z tego ze mi gdzies prad ucieka

moze jest sposob aby to sprawdzic

Opublikowano
podjedz do byle jakiego elektryka nawet takiego od rtv i niech na postoju(wszystko wylacz) zmierzy ci miernikeim takim do pradu(20zl taki miernik kosztuje) ,na klemach do akumulatora czy ci prad pobiera i ile ...albo tez bateria juz slaba i nie trzymie pradu ....jedno z dwoch....