Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam możliwość zakupić za 9000 euro BMW E46 touring 2.0diesel 150KM

Przebieg 125 tyś

Bogato wyposażona (navi, zmieniarka + nagłośnienie Harmann & Kardon czujniki cofania, skóra i alkantra) z niemiec

od 2 właściciela (obecnym jest mój przyszły szwagier) i teraz dlaczego mam wątpliwości.

Naczytałem się, że silniki te 150 konne są nie koniecznie udane... :((

I nie ukrywam, że przeraża mnie koszt wydania np 4000 na turbo, podobno silniki mają common rail i padają

Proszę pomóżcie w dokonaniu wyboru ..

:roll:

Opublikowano
Jeśli jest pewny przebieg to IMO ciekawa oferta - turbo zależy prawie całkowicie od stylu jazdy poprzednich właścicieli - na forum jest kolega z ori turbo przy 400tys. km przejechanych, więc nie ma reguły. Wiele osób regenerowało w jakiejś firmie która za mniej niż 2000zł daje nawet gwarancje na (chyba) 2 lata i/lub pewien przebieg. Jeśli auto nie było katowane ani bite, to niezła cena. Przy tym przebiegu praktycznie nie ma szans na zdechły dwumas, warte rozważenia. Szwagier wie jak dbać o diesla? ;)
Opublikowano

Czy szwagier umie dbać o turbo nie powiem 100% pewności nie mam.

W każdym razie przebieg ten jest autostradowy a nie miejski bo jego praca wymaga dużej ilości przemieszczania się.

Auto nie bite, i nie katowane w sensie max prędkości i ostrego męczenia na zimnym silniku

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał przedmówca. Wszystko zależy od tego jak było dbanie o auto i czy nie bano się zakładu mechanicznego. Ja kopiłem E46 jak miała 220 tyś i była w stanie idealnym. Zrobiłem program i przejechałem 20 tyś i jak na razie odpukać nic się nie dzieje.

Sprawdź dokładnie auto przejedź się a zobaczysz co to warte. Jak coś to szwagrowi będziesz dupę truł że grata ci sprzedał, będzie miał poczucie winy :norty:

Opublikowano
kupuj; regeneracja turbo nie kosztuje 4000 tylko 2000zł i to razem z robocizną u nowymi uszczelkami pod wydech.
Opublikowano
kupuj; regeneracja turbo nie kosztuje 4000 tylko 2000zł i to razem z robocizną u nowymi uszczelkami pod wydech.

Nowe turbo kosztuje do 330d 3800 zł więc do 320d nie powinno kosztować więcej, ja na twoim miejscu bym dokładnie sprawdził auto i jeśli nie masz większych zastrzeżeń to się nie zastanawiaj tylko kupuj.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D