Skocz do zawartości

E34 czujnik położenia wału.

lasek64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie:)

Pojawił się mały problem z bmw e34 520i. Mianowicie po deszczu jak najadę na kałuże silnik gaśnie zaczyna szarpać i gaśnie. Stawiam na czujnik położenie wału ponieważ przy jak chcę odpalić obrotomierz nie rusza się wcale, a silnik nic nie odzywa się. Teraz moje pytanie co zrobić żeby nie zalewało go? bez wody jest wszystko okej więc wymiana chyba nie jest konieczna. Co zrobić, czy jakaś izolacja czy cos? czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam :)

Witam kolego - ja mam podobną sytuację z zalewaniem wodą z kałuży,co prawda czujnik mi nie szwankuje,ale zaczyna piszczeć pasek,co przyhamowuje mi autko.Jedynym sensownym rozwiązaniem jest zakup i montaż podłogi pod silnik.Były one montowane fabrycznie,ale z biegiem czasu,albo poodpadały,albo właściciele mobilków,sami je usunęli,aby np.łatwiej było odkręcać korek spustowy oleju silnikowego,przy jego wymianie.Wiem że podłogi takie,za parę groszy,można kupić na giełdach samochodowych.

Podepnę się pod temat.

Mam pytanie do znających się na elektronice.

Czy to czyjnik umiejscowiony przy kole pasowym odpowiada za kąt wyprzedzenia zapłonu?

Chodzi o to skąd sterownik bierze informacje jakie są obroty by dostosować kąt wyprzedzenia zapłonu odpowiednio do obciążenia.

Czy jednak odpowiada za to czujnik na wałku rozrządu?

Pytanie dotyczące silnika m50

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

taka plastikowa z miejscem na miskę. do spuszczenia oleju nie trzeba było jej zdejmowac.

Ja swoją zgubiłem :D

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych