Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Parę dni temu kupiłem e60 w dieselu i zachodzę w głowę gdzie jest wskaźnik temperatury silnika? :D Wcześniej jeździłem e39 i wszystko było jasne, a tu na zegarach nic.. i zgłupiałem. Może pytanie idiotyczne, ale zwyczajnie nie miałem czasu jeszcze pobawić się komputerem żeby obczaić wszystkie opcje, stąd moje pytanie jak u licha sprawdzić temperaturę silnika? :) Dzięki

Opublikowano

Było już.. wystarczyło poszukać... :duh:

Taki "prowizoryczny" wskaźnik temp. masz na obwódce obrotomierza. Przy każdym włączeniu zapłonu od prawej strony wysuwają się takie kreseczki od dołu.

Ilość kreseczek świadczy mniej-więcej w jakim stopniu silnik jest rozgrzany. Czym mniej kresek tym silnik coraz cieplejszy. Minimum chyba może być 6 albo 7.

A dokładnie ile ma st C' możesz sprawdzić w ukrytym menu między zegarami.

Opublikowano
Było już.. wystarczyło poszukać... :duh:

Taki "prowizoryczny" wskaźnik temp. masz na obwódce obrotomierza. Przy każdym włączeniu zapłonu od prawej strony wysuwają się takie kreseczki od dołu.

Ilość kreseczek świadczy mniej-więcej w jakim stopniu silnik jest rozgrzany. Czym mniej kresek tym silnik coraz cieplejszy. Minimum chyba może być 6 albo 7.

A dokładnie ile ma st C' możesz sprawdzić w ukrytym menu między zegarami.

Fakt, zwykle najpierw szukam, dziś spieszyło mi się i nie poszukałem.. Sorki, ale dzięki za informacje.

Oczywiście skorzystam też z tych ukrytych funkcji.

Dzięki bardzo koledzy!