Skocz do zawartości

325i 3 swiece w oleju / elektrody w oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem. Auto ciezko chodzi ledwo jak by nie przepalał paliwa. Dam mu gaz do konca to jakoś jedzie. Popatrzałem dzisiaj na świece i pierwsze trzy są suchutkie, a następne trzy są całe w oleju. Cała elektroda w oleju. Dlatego pewnie nie dawało iskry! Ale dlaczego? Czy to ta uszczelka pod deklem zaworów? Czy jeżeli ona jest uszkodzona to olej będzie zalewał elektrode na świecach czy powinien być tylko na górze tu gdzie przychodzi cewka? Dodam że auto nie bierze oleju ani grama ani go nie przybywa, nie kopci ani trochę kompresja idealna. Płyn chłodniczy też idealny. Proszę o szybką odpowiedź bo szykuję się na wyjazd w weekend.

Dziekuję.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
uważam jak kolega wymieć uszczelkę pod pokrywą w zestawie są takie uszczelni kształcie potrójnych kuleczek to ona uszczelniają żeby olej nie wpadał do kanałów świec- ja niedawno wymieniałem bo z boku silnik się lekko pocił. mi zeszło jakieś 2,5 godziny ale czyściłem pokrywę i podziwiałem wałki rozrządu
Opublikowano
Ja juz takie uszczelki nie raz wymienialem pod pokrywą w tych silnikach. Tylko pytam czy to przez te uszczelki i ten olej na swiecy auto tak kuleje?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Chłopaki to nie uszczelka pod deklem. Zmieniłem wszystkie trzy ale nadal elektrody od strony cylindra są zalane. Pozatym gdyby to była uszczelka to olej zalewał by mi świece od góry tylko tą porcelane a nie od dołu czyli elektrode. Co to może być? Proszę o pilną pomoc :( :( Auto nie kopci ani nie bierze oleju więc to nie pierścienie, może uszczelka pod głowicą??

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Ja czegoś tu nie rozumię jak olej z nieszczelności pokrywy zaworów może dostać się na elektrody świec.Myślę że to raczej coś z głowicą albo z uszczelką głowicy tak czy siak moim zdaniem głowica do ściągnięcia.
Opublikowano
Sprawdź czy membrana od odmy nie jest pęknieta. Często bywa tak że jak jest zwalona to zassysa olej do kolektora ,zamiast opary gazów ze skrzyni korbowej.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif