Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a do tych co krytykują tą gazetę: jeśli jesteście tacy mądrzy to zrubcie lepszą gazetę.

Żaden problem - wywal tiunink i błędy merytoryczne. Co prawda zostaną reklamy i kilka słabych artykułów, ale na początek mogłoby być...

Opublikowano
Jestem zawiedziony tym magazynem.. spodziewałem się dużej ilości, ciekawych i interesujących informacji, a nie lakonicznych tekstów, przesianych błędami merytorycznymi...

Obiętość też taka sobie, choć fakt że papier jest ok :)

P.S.

Na str. 9 znalazłem "Trendy..."- :duh: kurde taka formuła (ce jest trendy, a co nie) dobrze sprawdza się np. w Bravo Girl, ale nie w magazynie dla miłośników marki BMW :evil:

Bravo Girl - Pułkownik Zuber to jest oczytany :D :wink:

Opublikowano

Bravo Girl - Pułkownik Zuber to jest oczytany :D :wink:

Się czyta, się wie... ;)

:shock: Feeeee.... :twisted2:

W BMW TRENDS niespodobało mi się m.in. to:

"Wśród wielu widowiskowych konkurencji, które mają miejsce na zlotach, największe zainteresowanie budzi "palenie gumy" (...)" No luuudzie :duh: I jak tu się później nie dziwić, że inni uważają kierowców BMW za (przepraszam) buraków? To az takie fajne jak samochód wyje, opony kwiczą a kierowca się ślini? :doh:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
twt007, żartujesz? To kup sobie malucha i go zachwalaj bo sam lepszego samochodu nie zrobisz... dziwne myślenie , oj dziwne...

Co się chłopaka czepiasz, co? Ja tam stawiam że on jednak żartował.. :lol:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

kupiłem to coś za 9,95zł i jestem mocno zawiedzony.

cena kosmczna, treść chyba pisana na czas (krótki)

i po kilku głębszych.

- widział ktoś czterodrzwiowe e21 ? (s.58)

- albo czterodrzwiowe M6 i 6 w wersji kombi (s.46 i 47)

- a dwudrzwiowe 7 - (s. 6)

a naprawde słabo się znam na marce..... :8)

Poprostu aż chce się wyjść z kina....

Opublikowano

OT: Wkręcacie mnie w coś Panowie, Automata mam nie po to żeby do butelek strzelać :norty: :norty:

Zuber , może ja mało kumaty się zrobiłem ale to dlatego że na Baura tylko patrzę w garażu a nie mogę jeździć....

Jaka zbieżność ksywek :naughty:

Opublikowano

Moim zdaniem fajnie że ktoś chciał się podjąć wydawania całkowicie polskiego pisma o BMW. To w którą stronę to pismo pójdzie to już zupełnie inna sprawa. Ale jeśli zaczniemy od miażdżącej krytyki bo w tekście wkradł się chochlik drukarski i dzięki niemu światło dzienne ujrzał model E30 344td :wink: to daleko nie zajedziemy...

Zgadzam się, że to dobry pomysł, ze powstało to pismo.Że Ktoś coś robi a nie tylko narzeka. Ale coś za dużo tych chochlików. Nie tylko ja i nie tylko takie błedy wyłapano. Fotki (nawet kompetentnie podpisywane) to nie wszystko.... :|

Nie jest to pierwsza gazeta tego wydawnictwa i to zoobowiazuje.

To nie jest miażdząca krytyka, to po prostu "prośba" o rzetelne informacje i tyle. :? Mam nadzieję, że autorzy odbiorą te posty jako motywującą i twórczą krytykę.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Ogólnie uważam, że nie jest tak źle. Byłem bardzo sceptycznie nastawiony, bałem się, że będą tam same opisy, na jaki klej przylepić spojler z Biedronki...

Jasne, że znalazło się parę (ładne parę) błędów, ale postanowiłem kupić następny numer i zobaczyć. Niestety jeżeli w następnym numerze będą takie byki, to już trzeci numer tylko w empiku na półce zobaczę.

Weźcie pod uwagę, że to pierwsze takie pismo w Polsce.

Kai
Opublikowano
Nie pamiętam dokładnie tyt. pozostałych gazet .Wiem że najlepsza z nich jest najbardziej obszerna .Wszystkie są w języku D . Koszt zakupu od 15 -30 zł .

Oj kolega zapomnial o jednej z czolowych gazet poswieconych BMW wyd. w jezyku angielskim BMW Car (http://www.bmwcarmagazine.com). Nie jestem w stanie ocenic meryterycznie gazetek w jez. niemieckim ale BMW Car jest moim zdaniem bardzo dobra.

Koszt w empiku 39zl :-(

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

Opublikowano
_Kai_ były 2 numery BMW SCENE i BMW MAGAZYN(mam ze 4 ale było więcej) - mówie o polskich czasopismach. Więc nie jest pierwsze.

A to nie wiedziałem. W takim razie faktycznie robią kaszanę.

Kai
  • Członkowie klubu
Opublikowano

A czy BMW Scene nie było przypadkiem tylko tłumaczone ? Pomijając fakt, że totalną kaszaną...

BMW Magazyn - nie było to czasem czasopismo Smorawińskiego, które można było wziąć z każdego ASO za darmochę ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

_Kai_ ale dałeś plamę, trzeba było nie odpisywać :naughty:

BMW SCENE w większości było tłumaczeniem (myślę, że na całe szczęście,

bo ile jest w kraju ciekawych Beemek?) ... a BMW MAGAZYN był wydawany przez Smorawińskiego i kupowałem go po 11zł (1999-2000rok)- może w salonach był gratis, nie wiem...

• Członkowie klubu
Opublikowano
może w salonach był gratis, nie wiem...

Był - zawsze mi dawali.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Ja mysle, ze trzeba dac im troche czasu (2-3 numery) zeby sie nauczyli lub zatrudnili kogos kto zrobi korekte. Napewno sa tez otwarci na wspolprace i jesli ktos tylko krytykuje to niech sam napisze artykul - wszyscy chetnie przeczytamy jesli wydrukuja. Dajmy im szanse, moze bedzie z tego cos konstruktywnego co bede mogl wnukom przekazac ;)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Ja mysle, ze trzeba dac im troche czasu (2-3 numery) zeby sie nauczyli lub zatrudnili kogos kto zrobi korekte. Napewno sa tez otwarci na wspolprace i jesli ktos tylko krytykuje to niech sam napisze artykul - wszyscy chetnie przeczytamy jesli wydrukuja. Dajmy im szanse, moze bedzie z tego cos konstruktywnego co bede mogl wnukom przekazac ;)

Własnie pracuje nad bardzo szczegółowym opisem ( w języku polskim) modelu E28, jeżeli jakościowo zda egzamin, wezmę się za E12. :mrgreen:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

no więc przeczytałem i zdanie mam średnie, dużo wpadek, mało treści, ale mam nadzieję, że to ze względu na pierwszy numer

poza tym uważam, że pismu bliżej do MPower Clubu niż do bardzo enigmatycznego (jak napisano) BMW Klub Polska

Drugi numer na pewno kupię

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano
mam wielka prosbe moze ktos z was ma dostep do jeszcze jednego egzemplazu lub w ostatecznosci skan calej gazetki bo do kraka nie mam czasu sie wybrac a jak ostatnio bylem to i tak nie bylo?za wszystko zaplace i jeszcze z bonusem :wink: chyba ze ktos przeczytal nie spodobalo mu sie i odsprzeda??
Opublikowano

a ja przeczytałem i nie krytykowałbym aż tak bardzo :) bardzo sympatyczne porównanie Z4 z zabytkowym roadsterem :) trochę newsów i ładne zdjęcia...

Myślę, że z numeru na numer będzie coraz lepiej :)

Pozdrawiam

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.