Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Z przyjemnością informuję,że na rynku ukazała się pierwsza Polska gazeta o BMW.Zapraszam do lektury i mam nadzieję,że będzie to gazeta,którą będziemy tworzyć razem. Chcesz wiedzieć więcej zajżyj:

file:///D:/BMW%20TRENDS/BMW-TRENDS_Newsletter/BMW_Newsletter.html

Pozdrawiam

Michał Lewandowski

Opublikowano
no fajnie :lol: ,ale podales link do pliku na dysku :doh: , tak mi sie wydaje ,w kazdym badz razie nic sie nie otwiera
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
no fajnie :lol: ,ale podales link do pliku na dysku :doh: , tak mi sie wydaje ,w kazdym badz razie nic sie nie otwiera
No właśnie..wnosze o poprawienie linku bo z chęcią bym zobaczył co to za gazetka.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

• Członkowie klubu
Opublikowano

Powiem tak - nie jest zła... ale jak na pierwszy numer :? - bo za drugim, rażące błędy nie będą już do zaakceptowania :wink:

Ogólnie jest OK, ale oczekiwałem czegoś więcej po magazynie zatytułowanym "magazyn miłośników BMW"...

Jeśli dla miłośników, to słowo szachownica pasuje tak samo jak "zniszczona" Alpina - co z tego, że solidnie zrobiona...

Chciałbym kupować polską gazetę o BMW, ale jak w następnej będzie tyle błędów, to sobie odpuszczę... :naughty:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

A ja drugiego numeru nie kupię.

1. Błędy - to ma być fachowa gazeta czy zabawa??

2. Alpina - :duh:

3. Kluby i żenujące zdjęcie katowanej E30... Jeśli to ma być poważne czasopismo to takie coś jest nie na miejscu. Tutaj walczymy z takim wizerunkiem kierowcy BMW.

Jest jeszcze kilka rzeczy które mi się nie podobały, ale te były w sumie najgorsze.

Opublikowano

Są 2 lub 3 czołowe gazety które traktują o Bmw.Z tego ca pamiętam to Bmw Scene dla fanów tuningu Bmw gazetaka jest średnia .

Druga propozycja to o oldtimerach Bmw .Trzecia to taki remix ale większość tej gazety poświęcone jest oryginalnym produktom spod znaku kręcącego się śmigła . Nie pamiętam dokładnie tyt. pozostałych gazet .Wiem że najlepsza z nich jest najbardziej obszerna .Wszystkie są w języku D . Koszt zakupu od 15 -30 zł .

Opublikowano
Hmm..jak będę miał czas to zakupię sobie tą gazetkę żeby łobaczyć co jest warta.Ale ta 3 na okładce to taka trochę ...kontrowersyjna jak dla mnie :wink:

Opublikowano

Druga propozycja to o oldtimerach Bmw

:shock: Jaki tytuł i gdzie to dostać :?:

Co do gazety to dużo błedów i badziewia ale nie jest najgorzej.Wkońcu to pierwszy numer i mam nadzieje że drugi będzie lepszy :wink: Duży plus za starsze modele Bmw :cool2:

Opublikowano
To ta wieśniacka Alpina co w Toruniu wygrała na najbardziej zwieśniaczone BMW, co koleś się wyopwiadał że on musi sie wyróżniać co mu się udało . buehehehehe Żeby nie było to to są mniej więcej cytaty z innych for...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

A ja proponuję żeby nt tego czasopisma wypowiadały się osoby które miały je w ręku dłużej niż 2 minuty. Bo mam wrażenie że część osób krytykujących nie widziały zbyt wiele lub pobieżnie przeleciały je w kiosku... :wink:

Moim zdaniem gazetka jest nienajgorsza. Oczwiście pojawiło się trochę błedów - niektóre powstałe prawdopodobnie podczas składu, inne z czyjejś nieuwagi. Nie powinny się zdarzyć, ale dajmy szansę... :)

Poza kilkoma błedami jest też kilka mniej lub bardziej ciekawych tekstów.

Ciekawym samochodem jest E46 330Ci od Hammana.

Fajnie że pojawił się artykuł o dwóch roadsterach - Z4 i 315/1 Sport.

Artykuł o pięciu generacjach serii 3 potraktowany jest nieco po łebkach, ale dla osób słabo orintujących się w temacie (a pamiętajcie że to gazeta nie tylko dla starych wyjadaczy, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają się interesować marką) może na początek wystarczy.

Dla miłośników audio jest też jakiś artykuł o E60 z nagłośnieniem Blaupunkta.

Jest też test E90 320d. Co prawda mam wrażenie że na naszej stronie test 320d jest pełniejszy, ale... :wink:

Tekst o Alpinie jest też trochę po łebkach, ale zawsze coś tam można znaleźć interesującego. Np. ile osób wiedziało że Alpina handluje również winem i że... (kupcie gazetę to zobaczycie co jeszcze :wink: )

Jest też trochę techniki. Oraz BMW w sporcie.

Niestety pojawiły się również obrazki z palenia gumy, oraz informacja że pierwszym oficjalnym klubem BMW w Polsce jest/był BMW M Power Club (a w rzeczywistości jedynie BMW Klub Polska jest jedynym oficjalnym klubem BMW w Polsce). To E36 Alpina jest może mocne i szybkie ale dalekie od dobrego gustu.

Moim zdaniem pismo jest obiecujące. Tak naprawdę to dopiero po 2-3 numerach będzie można ferować wyroki.

:)

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
A ja proponuję żeby nt tego czasopisma wypowiadały się osoby które miały je w ręku dłużej niż 2 minuty. Bo mam wrażenie że część osób krytykujących nie widziały zbyt wiele lub pobieżnie przeleciały je w kiosku... :wink:

Moim zdaniem gazetka jest nienajgorsza. Oczwiście pojawiło się trochę błedów - niektóre powstałe prawdopodobnie podczas składu, inne z czyjejś nieuwagi. Nie powinny się zdarzyć, ale dajmy szansę... :)

Poza kilkoma błedami jest też kilka mniej lub bardziej ciekawych tekstów.

Ciekawym samochodem jest E46 330Ci od Hammana.

Fajnie że pojawił się artykuł o dwóch roadsterach - Z4 i 315/1 Sport.

Artykuł o pięciu generacjach serii 3 potraktowany jest nieco po łebkach, ale dla osób słabo orintujących się w temacie (a pamiętajcie że to gazeta nie tylko dla starych wyjadaczy, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają się interesować marką) może na początek wystarczy.

Dla miłośników audio jest też jakiś artykuł o E60 z nagłośnieniem Blaupunkta.

Jest też test E90 320d. Co prawda mam wrażenie że na naszej stronie test 320d jest pełniejszy, ale... :wink:

Tekst o Alpinie jest też trochę po łebkach, ale zawsze coś tam można znaleźć interesującego. Np. ile osób wiedziało że Alpina handluje również winem i że... (kupcie gazetę to zobaczycie co jeszcze :wink: )

Jest też trochę techniki. Oraz BMW w sporcie.

Niestety pojawiły się również obrazki z palenia gumy, oraz informacja że pierwszym oficjalnym klubem BMW w Polsce jest/był BMW M Power Club (a w rzeczywistości jedynie BMW Klub Polska jest jedynym oficjalnym klubem BMW w Polsce). To E36 Alpina jest może mocne i szybkie ale dalekie od dobrego gustu.

Moim zdaniem pismo jest obiecujące. Tak naprawdę to dopiero po 2-3 numerach będzie można ferować wyroki.

:)

I dlatego ją kupię :) Jeśli będzie w moim mieście..ale skoro to gazetka na cała Polskę to powinienem ją dostać.

Opublikowano
Już miałem kupić ale jak zobaczyłem tą "biedną" Alpine a raczej to co z niej zrobił właściciel to dałem sobie spokój, tą paskudnie zwieśniaczoną Alpine widziałem na zywo w różnych wersjach pseudo tuningu więc odpuszczam.
Opublikowano
Już miałem kupić ale jak zobaczyłem tą "biedną" Alpine a raczej to co z niej zrobił właściciel to dałem sobie spokój, tą paskudnie zwieśniaczoną Alpine widziałem na zywo w różnych wersjach pseudo tuningu więc odpuszczam.
:? Ale chyba cały nr nie jest poświęcony temu batmobilowi? Warto przynajmniej żeby się zapoznac na co stać tych co pisali artykuły.Chyba dobrze zrozumiałem że gazeta nie jest o "tjuningu" ale o marce BMW, tak?

• Członkowie klubu
Opublikowano
:? Ale chyba cały nr nie jest poświęcony temu batmobilowi? Warto przynajmniej żeby się zapoznac na co stać tych co pisali artykuły.Chyba dobrze zrozumiałem że gazeta nie jest o "tjuningu" ale o marce BMW, tak?

Oczywiście. Moim zdaniem trochę nieszczęśliwie została na okładkę wybrana ta Alpina B3. Zdecydowanie lepsze wrażenie okładka robiłaby z tym E46 330Ci Hamman.

Skocze do empiku i się rozglądne może akurat jest cos ciekawego.

Słusznie. Przynajmniej obejrzyj to pismo.

Moim zdaniem fajnie że ktoś chciał się podjąć wydawania całkowicie polskiego pisma o BMW. To w którą stronę to pismo pójdzie to już zupełnie inna sprawa. Ale jeśli zaczniemy od miażdżącej krytyki bo w tekście wkradł się chochlik drukarski i dzięki niemu światło dzienne ujrzał model E30 344td :wink: to daleko nie zajedziemy...

Żeby nie było - nie mam nic wspólnego z tym wydawnictwem. :)

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
[Ale jeśli zaczniemy od miażdżącej krytyki bo w tekście wkradł się chochlik drukarski i dzięki niemu światło dzienne ujrzał model E30 344td :wink: to daleko nie zajedziemy...

w dodatku z takiej pojemności "uzyskał" tylko 115 kucy, więc niezbyt wysilony :D

Przychylam się do zdania Bastka i zanabędę kolejny numer. Muszę powiedzieć, że jako jedną z nielicznych gazet przeczytałem prawie od pierwszej do ostatniej strony. Piszę prawie, bo odpuściłem sobie artykuł o tym czymś z okładki. Za to o E46 330Ci Hamman przeczytałem ze sporym zainteresowaniem :)

Generalnie polecam, choćby dlatego, żeby dać się Redakcji rozwinąć.

Do wydawcy mam tylko uwagę, że mógłby trochę lepiej skalkulować cenę :) Moim zdaniem jest dość drogo jak na ilość materiału w środku ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do wydawcy mam tylko uwagę, że mógłby trochę lepiej skalkulować cenę :) Moim zdaniem jest dość drogo jak na ilość materiału w środku ;)

Przecież to jest BMW Trends- a więc Będziesz Miał Wydatki :roll2: :roll2: :roll2: :twisted2: :twisted2:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Kupiłem oczywiście, ale dopiero przejrzałem, jutro przeczytam to dopiero coś będę wiedział.

Cena jak na dwumiesięcznik przyzwoita

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano
Kupiłem oczywiście, ale dopiero przejrzałem, jutro przeczytam to dopiero coś będę wiedział.

Cena jak na dwumiesięcznik przyzwoita

Ja też dziś zakupiłem tą gazetkę.Troszkę mało stron (66) jak na dwumiesięcznik.Nie za bardzo mi przypadła do gustu szczerze powiedziawszy-oczekiwałem czegoś więcej.

Opublikowano
a mi sie tam ta gazetka i bede ją kupowal. a do tych co krytykują tą gazetę: jeśli jesteście tacy mądrzy to zrubcie lepszą gazetę.
Opublikowano

Jestem zawiedziony tym magazynem.. spodziewałem się dużej ilości, ciekawych i interesujących informacji, a nie lakonicznych tekstów, przesianych błędami merytorycznymi...

Obiętość też taka sobie, choć fakt że papier jest ok :)

P.S.

Na str. 9 znalazłem "Trendy..."- :duh: kurde taka formuła (ce jest trendy, a co nie) dobrze sprawdza się np. w Bravo Girl, ale nie w magazynie dla miłośników marki BMW :evil:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber