Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem przepływomierz w moim BMW (nr 0 928 400 527) 320d 136km (11/2000r ) . Kolega mechanik twierdzi że trzeba go programować jedni że nie tylko w nowszych modelach itp..... zgłupiałem . Niestety po wymianie nic się nie zmieniło , jest dalej jak było . Jak odłączę przepływkę to jest zupełnie do dupy . Obawiam się że nie potrzebnie ją wymieniłem . Przed wymianą program KTS pokazał 0 błędów .

Opublikowano

kolego inpa ci odpowie na to pytanie, 527 to koncowka nowego tego co zalozyles? jaka koncowke mial stary?

Moze byc tak ze jesli miales 527 to byc moze ktos kiedys zmienil przeplywke ale nie zrobil adaptacji. Wiec najlepiej bedziesz jak odczytasz za pomoca inpy (poszukaj kogos z forum blisko z kablem albo sam kup kabel) i bedziesz wiedziec czy trzeba czy nie.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może napisz dlaczego wymieniłeś przepływkę, jeśli jest brak reprogramacji po wymianie przepływki z koncówką 527 to występuje utrata mocy na chwilke w przedziale od 2500 - 3000 obr. jeśli masz taki objaw to musisz wgrać nowy soft a jeśli inny to problem zapewne leży gdzieś indziej.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
W 2.0d 136KM zakłądając przepływkę z końcówką 527 należy wykonać upgrade'a

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań