Skocz do zawartości

e39 530d a zgasła na niskim poziomie paliwa???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj wyjechałem na krótką przejażdżkę i podczas powrotu jadąc powoli patrze na zegary a tu kontrolki od zapłonu (silnik zgasł) świeciła się rezerwa i gdy wyjeżdżałem na kompie pokazywało 66km do zrobienia na tym paliwie potem 37 a jak chciałem zapalić po zgaśnięciu to 2km i nie chciała zapalić zrobiłem max 5 km.Brat również ma e 39 520d i mówi ze kiedyś nawet pokazało mu ze paliwa nie ma a jeszcze jechał???nie wiem o co chodzi wymieniłem od razu filtr paliwa dolałem paliwa i odpaliła bez większych problemów .Może ktoś wie gdzie leży przyczyna z góry dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze, nigdy nie wyjeżdża się paliwa do zera, przekonasz sie jak zatrzesz pompke.

Po drugie, jak na mnie, to wszystko jest w porządku.

Opublikowano (edytowane)

Przyczyna znajduje się w zbiorniku paliwa,

Pompka w zbiorniku paliwa do wymiany,czesty problem. :cool2: -- troche drogi,jezeli chcesz nową pompke.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod%20...%20g=16&fg=15 ta po lewej na rysunku i w zbiorniku po stronie prawej(pasażer).POzdr :cool2:

--wiem że koszt około 450zł,z tego co kolega w tym poście odpisał viewtopic.php?f=72&t=160826&p=1150591#p1150591 .POzdr Edytowane przez dani3011
Opublikowano

Mimo zaawansowania technologicznego, kalkulacje drogi do przebycia na pozostalym paliwie nie sa precyzyjne.

To nie laboratorium! Nie nalezy w 100% ufac temu, co pokazuje komputer. To sa tylko wartosci orientacyjne, przyblizone.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

To nie laboratorium! Nie nalezy w 100% ufac temu, co pokazuje komputer. To sa tylko wartosci orientacyjne, przyblizone.

ja ale jak wszystko masz sprawne - dobrze skonfigurowane to działa to na Twoją kożyść

czyli nawet jak już masz " --- " to powinieneś jaszcze pare km zrobić (u mnie nawet 30km)

tak samo możesz wierzyć szybkościomierzowi - jak sprawny to nigdy w żadnym pojeździe nie zaniża

Opublikowano

Zgadza sie!

U mnie w dwoch moich maszynach dochodzilo do zera, ale szlo dalej jechac.

Przerabialem to u Niemiaszkow, grzalem ponad 250 nieuczeszczana autobana w Bawarii (22L/100km), liczac na stacje benzynowa, a tu nic tylko las :shock:

Mialem juz nic do przejechania, zwolnilem, i jakos doturlalem sie do jakiegos miasteczka.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Arecki: Jedziesz po bandzie.. ;)

'mocna rezerwa' i dalej grzac na autobahnie nie wiedząc, gdzie jest najblizsza stacja... Szacuneczek :)

Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś wymieniał samodzielnie tą pompkę,dużo roboty czy sam mogę to zrobić???