Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym użytkownikiem forum czytalem duzo o tym problemie na forum . Miesiąc temu kupilem bmw 320 1999r, po ok tyg zaczal dymic na bialo myslalem ze wywalilo uszcelke ale okazalo sie ze pekla glowica po namysle kupilem inny silnik niestety teraz nie ma mocy. Na zimnym silniku jest ok wkreca sie bardzo dobrze lecz po przejechaniu ok 3 km nagle traci moc wczoraj wywalilem oba katalizatory ale dalej nic nie pomoglo mechanik u ktorego to wszytko robie twierdzi ze jest to problem z ustawieniem pompy meczy sie juz z tym prawie tydz i nic byl podpinany pod kompa bledow nie wykazalo co to moze byc pomocy!!!! jestem z Rzeszowa

Opublikowano

Obstawiam "Czujnik położenia wałka rozrządu" Ten wlotowy. Miałem to samo.Zimne auto nie czułeś spadku mocy.Przejedziesz się,zgasisz silnik,włączysz i masz objawy czyli:

- Brak mocy

- Auto zgaśnie przy ruszeniu (czasem)

- Kręcisz rozrusznikiem 3 sec zanim załapie

- Falowanie obrotów ?

Nie wierze, że komp nie wykazał błędu.Jedź gdzie indziej sprawdzić.

Opublikowano
Przede wszystkim napisz jakie auto bo samo 320 nie precyzuje do końca auta. Sądzę, że chodzi o 320D, bo napisałeś, że wyciąłeś katalizatory, więc poszukaj bo sporo jest na temat spadku mocy w 320D na tym forum.
Opublikowano
320D 136km 1999r auto odpala bez problemu obroty rowne bez falowania turbine slychac jak sie wlacza zatykalem EGR ale nic po przejechaniu ok 3 km traci moc potem czasami idzie dobrze najczesciej zauwazylem ze jak zjade z gorki to potem chwile jest ok mozecie mi polecic jakiegos mechanika w okolicach rzeszowa
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

juz wszystko jest ok okazalo sie ze wtrysk sterujacy byl do wymiany teraz wkoncu moge sie cieszyc swoim samochodem dzieki za podpowiedzi pozdrawiam