Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, śledzę ten temat od jakiegoś czasu i nie wytrzymałem, był dokładnie taki sam jakieś dwa lata temu i się okazało, że chiński wachacz był za długi i inaczej wygięty, nawet były zdjęcia na forum. Czy naprawdę tak trudno poszperać w starych tematach.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano (edytowane)

...bo jak można pisać takie głupoty ... zawsze jest bicie piany i zero merytorycznych wpisów ,powielanie wczesniej przeczytanych postów bez głębszego zastanowienia...

MOD EDIT: Przypominam, że wykropkowane przekleństwo dalej stanowi naruszenie regulaminu!

Edytowane przez iZzI
iZzI
Opublikowano
żeby był za długi to koło by tak |_\ . Już myślałem żeby przykręcić w inną dziurę tą zewnętrzą bo na to wychodzi że jest za krótki wachacz
Opublikowano
Hej, ale jeżeli jeden był za długi to inny może być za krótki, skoro mają taką tolerancję. Kup jakiś szrot używane na allegro, ale oryginał, przekręć i zobacz, czy wszystko jest ok. Jeżeli nie to szukasz dalej, a jak ok to kup chociaż TRW i będzie spokój.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Nie zgodzę się z kolegą który twierdzi że nie ma różnicy czy autko w górze , czy stoi na nogach i wtedy skręcamy . Zawsze gdy stoi bo wtedy jest w swoim normalnym położeniu zawieszenia- dlaczego tak twierdze wiem na własnej skórze , wymieniłem wahacze i niestety skręciłem w powietrzu , efekt zerwana tuleja wahacza już po miesiącu . Nie trudno sobie wyobrazić położenie tulei gumowej odpowiedzialnej za tłumienie drgań skrętnych zamontowanej i skręconej , gdy koła są w powietrzu , opuszczając auto już ją skręcamy , a to nie wszystko wszelkie nierówności i kolejna dawka próby dla naszej gumy . Wiem że może dla niektórych to nic nowego , ale może to pomóc nie wtajemniczonym . Kupując jakąkolwiek część zawsze porównuje ze starą , jakiekolwiek ingerowanie w zawieszenie zawsze geometria :cool2: W moim Bu wymieniłem kompletne przednie i tylne zawieszenie (wahacze , tuleje , łączniki , itd.) nie miałem efektu jaki opisywał kolega ale ustawiając geometrie pierwsze pytanie mechanika czy sprawdzałem nowe i stare wahacze (długość) bo miał już kilka przypadków gdzie nie mógł dojść do ładu z parametrami geometrycznymi . :shock:

siemka dla fanow BMW

HIGHLANDER 12