Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszytkich, zbliza mi sie wymiana plynu hamulcowego i filtrów, wymieniłem je juz dzisiaj niniejszym chciałem usunac inspekcje które we wrzesniu mijaja, i nie moge sobie z tym poradzić. Próbowałem kilka razy, mam zatem jedno pytanie czy jest możliwe skasowanie inspekcji jesli świeci mi sie trójkąt z wykrzyknikiem?Jest blad czujnika oleju. Przed wymiana z 5W40 na 0w40 trójkącik sie nie świecił a po wymianie sie świeci...nie wiem dlaczego?Kolega zawsze wymieniał mi olej w e46, e90 i nigdy nie było problemu...Pomoże ktoś?Jakieś sugestie?
Opublikowano

wykrzyknik przy przebiegu głownym nie ma tu raczej nic do rzeczy to po prostu informacja, żeby zwrócić na coś uwage.

pewnie jakoś źle robisz procedure kasowania, patrzyłeś dokładnie na instrukcje na youtubie?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co pamiętam to daty inspekcji zmienia się w i-drivie a przebiegi w zegarach.
Opublikowano
Dobra poradziłem Sobie dzisiaj także jest gotara:) ale zastanawia mnie dlaczego po zmianie oleju z 5W40 na 0W40 zapali sie wykrzyknij i w opisie jest ze czujnik oleju. Poziom oleju jak najbardziej w normie...czy po wymianie oleju mogl sie nagle uszkodzic czujnik?...a moze 0W40 okazuje sie zbyt żadki...?jak myślicie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A olej był kupiony z pewnego zrudła ?
Opublikowano
Tak był kupiony w sklepie motoryzacyjnym u kolegi, brałem u niego juz wiele razy i nigdy nie było problemu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziwny zbieg okoliczności z tym czujnikiem oleju. Jaki konkretnie olej wlałeś ?
Opublikowano
Miałem wlany Castrol EDGE 5W40 Turbo Diesel, a wlałem Castrol EDGE 0W40 . Nie mam zielonego pojęcia czemu zaświeciła sie kontrolka od czujnika oleju...kolega odłączał akumulator bo wymieniał mi jednocześnie żarniki...ale to chyba nie ma nic wspólnego z tym ze był odłączony aku...hmmm?
Opublikowano
Tzn jak sobie poradzieś ? Zmieniłeś olej na nowo na 5W40 ? Czytałem już kilka razy o podobnych problemach właśnie po wymianie oleju. Czyżby czujnik badał gęstość oleju i jego zuzycie ?
Opublikowano
Nie wiem od czego tak sie stało prawde mówiąc...dlatego przy nastepnej wymianie wrzuce znowu 5W40 albo 5W3...jesli kontrolka zniknie to bedzie git:)a jak nie to pewnie czujnik...;/