Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja osobiscie mam tds,a i musialbym wlozyc jakies 10 000 zl zeby zrobic lalke. I to nie jest problem bo na stale siedze w niemczech, lecz nie mam czasu zeby sobie do polski na miesiac zjechac i bawic z samochodem. U mnie wlasciwie to trzeba cala malowac, wymieenic maske i klape tyl, blotniki tyl i przod i doly drzwi z progami czyli kapitalka. Poczatkiem pazdziernika jade do polski wymienic sprzeglo i caly uklad wydechowy. Szkoda mi sie jej pozbywac bo wlozylem w nia sporo w zawieszenie, hamulce i terazsprzeglo, tym bardziej ze silnik w mojej do idzie jak przecinak. Wydaje mi sie ze jest po jakims chipie bo do setki ma sekunde wiecej niz m50b25 i naprawde ladnie leci. I mimo, ze mam 23 lata wiem jak sie obchodzic z tds'em. Myslalem tez nad 540 ale czy majac kobiete i dziecko (2 letnie) wykozystam caly potencjal tego samochodu? Dlatego mysle teraz aby kupic cos bardziej zadbanego blacharsko, bo zawsze jakis m52b28 mozna pozniej wrzucic. A tak wogole to mysle nad kupnem czegos dopiero na poczatku stycznia wiec mam czas na szukanie "lalki". No i sie jeszcze moze namysle na to m60b40.
  • Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A tak w ogole w jakim przedziale cenowym jest twoja "babcia". Jesli mozna wiedziec bo ja mowie o poczatku stycznia gdyz wtedy bede dysponowal wieksza gotowka i dlatwgo mysle o 540. Ale moze twoja cena jest do osiagniecia dla mnie szybciej wiec mozna cos pomyslec jesli sie zdecydujesz.

A tak poza tematem to jak poznac czy w moim tds siedzi silnik od e39? Poniewaz mam kolektor normalny jak w e34, poprzedni wlascicieel mowil ze jeszcze w niemczech silnik byl wymieniany na ten z nowszego modelu. Nie wierzylem w to lecz gdy wymienialem olej ro wklad filta musialem kupic do e39 bo ten od e34 nie pasowal, i tu mi zaczelo switac, ze moze mowil chlop prawde tylko ten kolektor zwykly a nie plastikowy.

Opublikowano
Cichy77 teraz pytanie mam do ciebie. Jako, ze mieles juz stycznosc z tds i z ich remontem, to co bys provponowal mi zrobic z moim tds? Kupiony za 2700 wlozone ponad 1500 tzn. hamulce przod tyl komplet, amortyzatory przod tyl. Za 2 tygodnie bedzie nowe sprzeglo i kompletny uklad wydechowy bo caly jak sito. I teraz dylemat czy zrobic blacharke drzwi, progi, maska, klapa tyl, nadkola to juz w wrazie "W" bo nie sa zle. Czy lepiej zostawic ja juz i kupic jakas lalke czy pchac kase i ogarniac to co mam. Oglnie silnik idzie bardzo dobrze, tlko nastawnik musze wymienic i visco bo sie grzeje powyzej 180 km/h. Przy mniejszych predkosciach i na postoju temperatura ok. No i jeszcze nie wiem co jest nie tak bo auto na zimnym pali na dotyk, cieply to wyglada tak, ze jak goracy silnik zgasze, za 3-5 minut odpala to jest ok, ale jak bedzie stal tak od 15-25 minut to juz musze pokrecic z 10 sekund zeby zlapal. I to jest wina pompy? Paliwo sie cofa, czy moze jak wymienie nastawnik to wezystko minie. Pozdrawiam
Opublikowano
tak na prawdę trudno powiedzieć. musisz ocenić sam czy warto pchać w te auto co masz, czy kupić coś innego, jednak nie wiadomo co kupisz. tu przynajmniej wiesz co masz. a co do palenia poszukaj czy nie masz jakiś nieszczelności w układzie paliwowy, ew. wymień oringi, te do filtra, przewody przelewowe, generalnie tanie rzeczy, dopiero potem obstawiaj nastawnik

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
Bede sie bawil za dwa tygodnie w polsce z autem bo mieszkam i pracuje na stale w niemczech i nie mam tutaj dostepu do czesci w normalnej cenie no i czasu. Wrzuce jakies fotki niedlugo, mimo ze nie ma sie czym chwalic to mozna pokazac swoje zwloki :lol:
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dzis wyruszylem w miasto i jakie bylo moje zdziwienie gdy po dodaniu gazu uslyszalem potworne uderzenie spod tylnej kanapy. Myslalem ze ktos we mnie wjechal, odwracam sie, a tam nikogo nie ma. No i ukrecilem przegub. Nie wiedzialem ze w 2.0 drzemie taka moc ze odrazu półosie ukręca :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jest tu (bynajmniej niedawno jeszcze bylo) ze 4 sztuki takie jak moja. Znaczy sie z daleka takie same (kolor, sedan), ale cuś juz nie widac. Kolega w Mrągowie tez ma ladne E34. Jest rowniez na 5er.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Inwestycji ciąg dalszy. Do auta wskoczyly nowe wtryskiwacze LPG Barracuda oraz reduktor Zavoli. Na przodzie wymienione łączniki Febi, a na tyle juz jutro wymiana tulei na belece Lemforder. Miedzy czasie zblokowalo mi ręczny i musialem kupić zestaw naprawczy w postaci szczęk BRP oraz kompletu sprężynek polskiej firmy Springs. Zestaw czeka na montaż. Żeby tego było mało prawdopodobnie pękła mi sprężyna tylna, bo auto jakoś krzywo stoi. Całe szczęście kumpel chyba gdzieś taką ma więc po cenie butelki piwa. Jeszcze nie miałem takiej wiosny gdzie usterka, goni usterke. Ale grunt ze wszystko idzie do przodu, ale jak by nie patrzyl 1000zł juz połkneła w tydzień. W sumie nie pierwszy i zapewne nie ostatni przy takim aucie...

A jeszcze żeby było mało to na nowej zimówce wywalimo mi takiego guza ze nadaje sie na smietnik. A ja na nich 200km/h latałem ostatnio. Pfff.

Opublikowano
Bez ręcznego da się jeździć :D .. a propos opon, to ja coś podobnego przeżyłem niedawno. Smignąłem jakiś czas temu trasę po autostradzie ze średnimi prędkościami grubo ponad 160 km/h. Dopiero w trakcie zmiany kółek na letnie zobaczyłem, na czym podóżowałem i co mogło się stać :duh: Opony to jednak nie przelewki. Wiśnia pierwsza klasa!

http://s10.postimg.org/3yu3kileh/Edytowane_zdj_cia.jpg

Lamere - 525tdsA

Opublikowano
Wazne, ze inwestujesz i sie nie poddajesz. Te samochody sa juz wiekowe i kazdego dnia moze cos sie stac. Wielki plus dla ludzi, ktorzy daja tym klasykom drugie zycie :cool2:
Opublikowano

Zimy mam nalewki, letnie nie. Zazwyczaj w zimie malo jezdze. Na 100% musiala byc jakas wada opony i musial pęknąć jakiś drut.

Własnie wrocilem po 6h do domu. Tuleje na belce wymienione. Byly jeszcze oryginalne z 93r. Jeszcze leży zestaw naprawczy do ręcznego.

Bez ręcznego da się jeździć :D

Ten ręczny to od zawsze ledwo działał i tak to odkładałem z roku na rok, az wkoncu nie odbił więc trzeba wkońcu zrobić. Na przeglądze co rok mi marudzil ze nie bardzo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Troche fot wnętrza, bo chyba bylo tylko jedno. No i mam nadzieje ze juz jutro foto na nowych kołach.

http://www.editer.pl/fotka/9f3237d6424f19548d0dd6c3472bb8bc_1.jpg

http://www.editer.pl/fotka/675931191ddf0c97b717a7d4100f6106_1.jpg

http://www.editer.pl/fotka/90800d6cc5d72319b10b9817af70f3c5_1.jpg

Opublikowano

Dziś założyłem "nowe" kółka. W sumie określenie "nowe" ma sie tu troche nijak do "używane", ponieważ flegi są z 1996 r z oryginalnymi oponami również z 1996 r więc zapewne pierwszy komplet jaki wogóle został założony na te felgi. Ogólnie koła są w stanie idealnym.

Zdjęcia takie sobie, jak będę miał chwilę zrobie lepsze:

http://www.editer.pl/fotka/d955511109548c92c859bd5903bbf3b4_1.jpg

http://www.editer.pl/fotka/d1b5dcef66c75cd77c092192abe2b24d_1.jpg

Opublikowano
No zmieniły troche stylistykę auta, aczkolwiek nie wiem czy na lepsze czy gorsze, są gusta i guściki:) ja mam 15 takie jak miałeś wcześniej, plecionki;) szukalem 16 ale ceny tak windowali że tragedia

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!