Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów!!!

Czy miał ktoś problem ze świecącym na żółto checkiem silnika gasnącym po pewnym czasie i zapalaniem się ponownie po jakimś czasie?po podłączeniu pod kompa występuje błąd podwyższona emisja spalin między sprawdzony został komputerowo dpf oraz wtryski i okazuje się filtr i wtryski są w dobrym stanie,czy miał ktoś z kolegów podobny problem?proszę o pomoc

Opublikowano
może EGR sie przytyka?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Witam,

Ja tak mam. Od czasu do czasu zapala sie kontrolka (jazda miejska, wysoka temperatura powietrza). Po wyjeździe za miasto gaśnie.

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Ja tak mam. Od czasu do czasu zapala sie kontrolka (jazda miejska, wysoka temperatura powietrza). Po wyjeździe za miasto gaśnie.

Pzdr

Chyba nie uważasz że tak ma być ?

Opublikowano
Witam miałem ten sam problem i wyszło na to ze to były świece zarowe po wymianie 6 i usunięciu błędu w kompie problem znikl. Musisz zrobić diagnostykę komputerowa to Sie okaże. Stawiam na świece. Napis co Sie okazało
Opublikowano
Tez stawiał bym na swiece bo różne auta pokazują w ten sposób usterkę swiecy. Nie wiem jak dokładnie jest w E60 ale często jęsli jedna świeca padnie zapala się check albo w starszych silnikach zapala się spiralka podgrzewania.
Opublikowano
niestety ale świece zostały sprawdzone i wszystkie 6 są dobre,zresztą były wymieniane pół roku temu,a check dalej świeci.Zawór egr był czyszczony,filtr cząstek stałych i wtryski są ok,co to może być?
Opublikowano
niestety ale świece zostały sprawdzone i wszystkie 6 są dobre,zresztą były wymieniane pół roku temu,a check dalej świeci.Zawór egr był czyszczony,filtr cząstek stałych i wtryski są ok,co to może być?

Odczytaj błędy, na ty czy czekasz, na jakiegoś jasnowidza?

Opublikowano
Faktycznie tak piszesz, przepraszam... Ale błąd "podwyższona emisja spalin" to brzmi jak komunikat z idrive, a nie z systemu diagnostycznego, podaj kod błędu