Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A u mnie 325i (2996cm) 2008r. pojawia się taki komunikat sporadycznie, raz na 3 miesiące. Znika po tym jak wyłączę i włączę autko a tak to wszystko gra bez problemu odkąd jeżdżę na paliwie 98. Rok temu pojawiał się sam "check engine" co czasami powodowało że auto traciło kompletnie moc i dygotało... Po wymianie oleju "Check Engine" się już nie pojawiał tylko czasami ten "Engine fault" pomimo że auto jeździ sprawnie ma moc i nie dygocze. Z takich problemów dziwnych jest to że samochód pobiera olej ok 1l raz na jakies 3-5tys km. No i stracił prędkość maxymalną (wcześciej na takim specjalnym bezpiecznym odcinku autostrady potrafił pojechać spokojnie 240 a teraz 235) Nie ma co gdybać trzeba pojechać do zaufanego mechanika
Opublikowano

Witam.

W moim bmw (e90 320d 177km n47) wkładam kluczyk i po wciśnięciu START silnik zakrecil tylko raz i odrazu wyskoczyła żółta kontrolka silnika i komunikat engine fault, Reduced power poczym po wciśnięciu START samochód kręci ale nie odpala Przyjechał znajomy mechanik posprawdzal bezpieczniki, przekaźniki sprawdził zasilanie na ECU itp powiedział że według niego wszystko gra więc zadzwoniłem do znajomego z dobrym kompem do bmw. Podpielismy i komp pokazał brak komunikacji z DDE i każe go wymienić na nowy. Zabrałem komputer do speca od tych spraw, zdiagnozowal i ECU ok! Aaaaa dodam jeszcze że po próbie odpalenia silniczki od przednich lamp szaleją. Mieszkam w Irlandii i trochę nie ufam Aso

Proszę o pomoc, jak wiadomo n47 to nie udana konstrukcja więc każda wskazówka będzie pomocna