Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy i jeszcze nie ogarnolem tego forum wiec prosil bym o pomoc a nie komentarze ze zly temat itp... kupilem 2 dni temu wymarzoną BMW e46 2.0d z 98r 136PS a mianowicie na samym poczatku zepsulo mi sie pokazywanie stanu paliwa nie pokazuje nic i na na komputerze pokazuje ze 0km mam do zrobienia jak jest tego przyczyna??? nasteny problem to ze auto cxzasem lapie tekiego zamula raz jedzie fajnie a nie raz przy 3tys obrotow nie moze dalej sie wkrecic i jest to czasem niebezpieczne przy wyprzedzaniu idzie fajnie naraz stop najczesciej jest to przy predkosci 130km/h i np po zgaszeniu silnika jest ok a potem znowu to samo i tak w kolko :( nastepny problem i ostani to rzuca mnie strasznie w koleinach mam opny 16/205/5 wiekszosc ludzi ma takie opony i jezdza normalnie a w kolinach chce mi kierownice wyrwac zawieszenie zmienialem cale dodam wahacze, koncowki itp prosze o pomoc i z gory dziekuje :)
Opublikowano
dalem 13.600 bo blacharsko nie byla nigdzie bita ani malowana bo kolega mechanik ja sprawdzał no i jak kupywalem wszytsko bylo ok i teraz sprawy mechaniczne wyszly no ale coz zrobic i narazie smigam moim CC ktorym startuje w SUPERO'oesie tylko spalanie 13l mi nie pasi i jak najszybciej musze Beti zrobic:)
Opublikowano
13600 ?? poważnie?? to się nie dziw że odrazu na wstępie masz już problemy... nie żebym cie chciał martwić ale wydaje mi się że to jest dopiero początek twoich problemów, nie dziwi cie fakt że gość sprzedał za tak małe pieniądze?? wydaje mi sie że szybko dobijesz do kwoty conajmniej 20 tyś.
Opublikowano

trzeba się było nie przyznawać :lol:

20 tyś to jest za doinwestowany egzemplarz , pomyśl sobie dbałeś o auto wymieniałeś wszystko na czas nawet wcześniej a teraz masz oddać za 13 tyś :shock: za 13 tyś to zajechane kalafiory w które wpakujesz mnóstwo pieniędzy a i tak nie będzie ok ..... w ciągu 2 lat eksploatacji włożyłem w swoje auto więcej niż TY zapłaciłeś , a najlepsze jest to że auto nigdy nie stanęło na drodze i zawsze dojechałem do celu :wink:

takie sytuacje powinny uczyć ludzie ale u nas w kraju każdy myśli że kupił okazję .... NIE MA OKAZJI !!!!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

1. Pod kanapa z tyłu masz pompe i plywak - sprawdz

2. Brak mocy to pewnie przeladowanie - czyszczenie lub wymiana http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=18764 elektozaworka turbo - na allegro nowy za 100zl

3. Jak rzuca to sprawdz tuleje wachaczy, laczniki stabilizatora. Sprawdzales zbieznosc?

Opublikowano
Podstawa to auto pod kompa pdpiąć i zczytać błędy.Pływanie po drodze to wina tuleji wahacza przedniego,jak sprawdzić-szukaj na forum.Chwilowy brak mocy-jest o tym również na forum.Co do wskazań ilości paliwa trzeba sprawdzić pompę w baku :D
Opublikowano
Dzekuje Wam bardzo za pomoc co do plywania na drodze to ten problem jest juz zrobiony wina tkwiła w oponach byly za twarde zmienilem opony i wszytsko jest ok bo cale zawieszenie i zbierznosc to zrobilem na wstepie i dziwi mnie to ze jade np przy 2tys obrotow a ekonomizer pokazuje 20l/100km :O
Opublikowano

Kolego bez paniki.

Przede wszystkim standardowa ścieżka odzyskiwania mocy, czyli czyszczenie egr, elektrozaworów, odma, filtry + zmiana oleju.

Jak masz gdzie wyczyścić układ zasilania ( mam na myśli rury od turbo + intercooler + kolektor ssący ) to też to zrób. Następnie sprawdzenie przepływomierza.

Jak nie gwiżdże, nie kopci, zapala dobrze czy zimny ,czy ciepły to może nie będzie tak strasznie ;)

Opublikowano
odpala bardzo dobrze nie kopci chyba ze jest obrotoierz jest juz prawie na czerwonym polu to pusci delikatny czarny dymek ale to task musi byc a gwizdze to tylko turbina... powiedzcie mi jeszcze jak sprawdzic pompe i plywak siedzenie mi sie z tylu nie sklada bo chcialem dzic wyjac dolna czesc siedzenia i nie chcialem nic urwac wiec dalem sobie spokuj a dzwonilem do zaufanego mechanika to najblizszy termin za miesiac:(
Opublikowano
Sprawdź auto pod komputerem bo ewidentnie masz przeładowanie i wchodzi auto w tryb awaryjny. Czyszczenie elektrozaworka, sprawdzenie turbiny i przepływomierza to podstawa aby sprawdzić co się dzieje że przeładowuje. Przepływomierz sprawdzisz na czwartym biegu i ekonomizerze.
Opublikowano
mam takie pytanie... mam kupca na moja Beti z zarobkiem i chcilem zmienic na taka samą tylko z silnikiem 1.9 benzyna poniewaz ja nie robie dlugich tras bardziej to auto do miasta mi potrzebne a diesel zanim sie rozgrzeje i wogole i gasic go czesto tez nie dobrze mam na oku moim zdaniem zadbana BMW i powiedzcie mi czy sie oplaca http://moto.allegro.pl/bmw-e46-i1738427668.html
Opublikowano
...sory za OT ale nie lubię ludzi którzy kupują stare kalafiory a potem jeszcze na nich zarabiają ... mi osobiście byłoby wstyd sprzedawać takie auto i jeszcze z zyskiem :oops: a każdy robi to co uważa za stosowne i etyczne .... Polska DZIKI KRAJ

Chiptuning Łódź

Opublikowano

Tak się robi kokosy :wink:

Jeśli pytasz, czy opłaca się sprzedać auto z zyskiem, a przy tym pozbyć się problemów z wadliwym egzemplarzem, to ocxzywiście, że Ci się to opłaca.

Opublikowano

... tak , kosztem czyjeś niewiedzy ...

a tu taki przykład :

szybki jak widmo JEDYNY TAKI GOLF IV TDI 1999r (model 2000)

zakupiony od niedowidzącego 91 letniego oficera SS w stanie spoczynku (żona adwokat, syn pilot, córka lekarz), 94tys. przebiegu gdyż było to 6 auto w rodzinie jeżdżone tylko w słoneczne dni, na co dzień stał pod kocem w ogrzewanym garażu. tydzień przed sprzedażą ten 1 właściciel dokupił 2 komplety opon, wymienił rozrząd, oleje, płyny, paski i kompletne zawieszenie. także nic nie stuka i nie puka, bez wkładu finansowego, tylko klima jest do nabicia. spalanie oscyluje w granicach 3L/100km, jak są korki i ktoś ma ciężką nogę to 3.5L/100km. autko do tego stopnia bezawaryjne, że człowiek zapomniał jak mechanik wygląda, śmiało można maskę zaspawać. w dzień zakupu tego Golfika, syn właściciela zatankował auto do pełna, umył i nawoskował na gorąco a córka zrobiła nam na drogę kanapki i kawy w termos. samochód w stanie kolekcjonerskim, jedyny taki, tylko lać ropę i jechać. na wyposażeniu są: strumienica, szpera, wydech z kwasiaka, rozpórki kielichów, fajera momo, kubły Recaro. serdecznie polecam to zadbane, doinwestowane autko w Dieselku. będzie służyć wiele lat gdyż nie jest wytłuczone i wykatowane. sprzedaję z bólem serca swoją laleczke, pilnie z powodu wyjazdu, tylko dla miłośnika marki, w dobre ręce.

a ludzie dalej myślą że była okazja .... :lol: :lol: :lol:

Chiptuning Łódź

Opublikowano
... tak , kosztem czyjeś niewiedzy ...

zakupiony od niedowidzącego 91 letniego oficera SS w stanie spoczynku (żona adwokat, syn pilot, córka lekarz)

donna mamma felicita, opisik 1st class, kwintesencja otomoto .. się uśmiałem :lol: :cool2:

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Kolego

benzyna faktycznie jest "prostsza" w eksploatacji .

Sprawdź blacharkę , musisz oglądać / weź mechanika

Zdjęcia nie wszystko pokażą .

Ale ogólnie - jest OK

panta rei
Opublikowano
Beti została dziśzrobiona na kompie wyszło ze wtrysk sterujacy padł wymieniłem i lata jak nowa wiec zadna podpowiedz nier byla trafna i po wymianie zaczelo takrze pokazywac stan paliwa :)
Opublikowano
Beti została dziśzrobiona na kompie wyszło ze wtrysk sterujacy padł wymieniłem i lata jak nowa wiec zadna podpowiedz nier byla trafna i po wymianie zaczelo takrze pokazywac stan paliwa :)

Przecież koledzy pisali podepnij pod komputer i powinno pokazać co boli twoje autko, tylko ciekawi mnie co ma wspólnego wtrysk sterujący z wskaźnikiem paliwa :duh:

Powinieneś być wdzięczny że ktokolwiek chciał pomóc w twoim problemie a nie pisać nikt nie miał racji.

...sory za OT ale nie lubię ludzi którzy kupują stare kalafiory a potem jeszcze na nich zarabiają ... mi osobiście byłoby wstyd sprzedawać takie auto i jeszcze z zyskiem :oops: a każdy robi to co uważa za stosowne i etyczne .... Polska DZIKI KRAJ

W zupełności się z tobą zgadzam kolego TC, później ktoś kupuje taki samochód i na forum zakłada tematy o braku mocy itp.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D