Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze swoją e39 poniewaz kierunkowskaz prawy działa mi jak manetka od kierunkuw jest w pozycji zero. Kiedy włączam kierunek lewy działa tylko lewy ale kiedy jest w pozycji zero lub prawy - działa prawy. Czy ktoś się juz z tym spotkał? pomocy!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy nie przepaliła ci sie prawa przednia pozycja. Ja tak miałem jak przepaliła mi sie żaróweczka. :cool2:
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Miałem dzisiaj ten sam problem. Kierunkowskaz prawy cały czas działał jak manetka była w neutralnej pozycji. Jak manetkę robiłem w pozycji LEWO lub PRAWO to działał lewy kierunkowskaz. Troche dziwne.

Pozycje działały. Nie mogłem sobie z tym poradzić. Ruszyłem samochodem i tylko jak auto ruszyło wszystko sie samo naprawiło.

Co mogło być przyczyna? Cos zaczyna padać?

Po pracy znowu miałem problem. Sprawdziłem dokładniej. (od wczoraj mocno pada deszcz)

Mrugają cały czas prawe kierunkowskazy. Po włączeniu manetki na lewy mrugają lewe. w pozycji "0" mrugają prawe.

Po wyłączeniu zapłonu przestają mrugać ale pali się prawa pozycja przód i tył.

W czasie jazdy na wybojach tez potrafią się włączyć same prawe kierunkowskazy na chwilkę.

Czy szukać nowych manetek czy naprawiać moduł LCM?

pozdrawiam

Tomek