Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem iż samochód jest zamkniety a kluczyki zatrzasniete w bagarzniku.. a mam tylko jeden komplet, macie jakis pomysl na to???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio czytalem na forum ze najtaniej i najprosciej jest zbic szybe :mad2: jakis kolega z forum mial wlasnie taki sam problem i tak wlasnie zrobil.
Opublikowano

Odblokowujesz klamkę, wsiadasz, przyciskiem przy ręcznym odblokowujesz centralny zamek, wysiadasz i normalnie otwierasz klapę bagażnika.

Czy coś mylę?

Opublikowano
jeśli masz starszy samochód czyli przed 2000 r to kup piłkę do tenisa i ją przetnij na pół tak żeby dopasowała się do klamki i puknij odblokujesz zamek
file:///C:/Users/admin/Desktop/BMW.jpg
Opublikowano
mam e46 z 99 i nie mam zamkow w drzwiach jesli o to ci chodzi.. a gdybym zrobil to na przewierconym zamku na klapie co niby mialo by mi to dac zamek by sie otworzył :shock:
Opublikowano
jak masz e 46 to ta technika ci nic nie da bo zamki nie są na powietrze znaczy centralny ale zaraz sie podowiaduję i ci cośmoze doradzę
Opublikowano
Opublikowano
niestety z tego co się dowiedziałem to zostaje ci przekręcenie tego zamka np. śrubokrętem ale i wymiana zamka więc musisz kombinować mam nadzieje że jakoś pomogłem
Opublikowano

witam

miałem kiedys podobny problem ,

nie bede sie rozdrabniał w szczegóły

jedyna opcja to laweta i do serwisu ( coś rozwiercają) lub szpenie od otwierania zamków ale oni sobie za otwarcie liczą

mi krzykneli z dojazdem ok 50 km ok 800pln

ostatecznie przesyłka konduktorska za 50 zeta i drugi kluczyk

Opublikowano

jezeli juz wejdziesz do auta (zbicie szyby itp) to dostan sie do kabli centralnego zamka przy drzwiach kierowcy i probowka podaj impuls na otwarcie drzwi i tym samym na otwarcie bagaznika. kable to bialy i niebieski grubszy idacy do drzwi kierowcy. ewentualnie mozesz poszukac manuala jednego z kolegow o montazu przycisku do otwierania klapy wewnatrz auta i na modul za bezpiecznikami podac sygnal do otwierania klapy.

dobra rada, dorob sobie chocby sama surowke (czyli grot kluczyka) bez immo bedzie jak cos otworzyc auto