Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema. Tu mój pierwszy post na tym forum. Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem BMW więc proszę o wyrozumiałość :) Mam problem z wodą pojawiającą się w schowku w drzwiach od strony kierowcy. Woda pojawia się oczywiście podczas deszczu, ale nie zawsze. Pewnie zależy od której strony deszcz pada. Na początku nie mogłem dojść skąd ona się tam bierze, sprawdzałem uszczelki w drzwiach ale były suche, wszystkie elementy, które są po prostej drodze z uszczelki do schowka były też suche. Kapnąłem się dopiero po zaciekach na schowku. Gdy pada deszcz woda się dostaje pod listwą szyby, ścieka po szybie i przesiąka przez tapicerkę nad schowkiem i spływa do schowka. Czy to może być problem z jakimś uszczelnieniem w środku w drzwiach :?: Czy to po prostu wygłuszenie drzwi się odkleiło :?:
Opublikowano
Dodatkowo dużo wody zupełnie niepotrzebnie przepuszcza zwichrowana uszczelka pod oknem - w wielu bawarkach widziałem ją dziwnie wypaczoną.
Opublikowano
Problem rozwikłany. Samochód jest sprowadzany, ale przed sprzedażą był remontowany przez Polaków co widać. W drzwiach od strony kierowcy nie było warstwy wygłuszającej. Woda spływała z szyby na blachę a potem materiałową część tapicerki z którą się stykała. Stąd woda w schowku. Chciałem uszczelnić to pianką taką jaką się stosuje na ocieplenie pod panelami podłogowymi, ale akurat w sklepie nie było, więc tymczasowo użyłem grubej folii. Teraz nie powinno się lać.