Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem wymienilem sprzeglo kompletne i dwumase u siebie bo juz nadszedl czas (padl docisk :x ) i po wymieanie pedal sprzegal chodzi pieknie tylko ze biegi ciezko wchodza :evil: :evil: :evil: a szczegolnie jedyna czasem na postoju musze sie sporo nameczy by wcisna bardzo podobnie jak przed wymiana wszystkiego gdy tez musialem sie silowac z biegami az padl calokwiie docisk (te balszki popekaly). Zauwazylem ze jak autko sie jeszce toczy biegi wchodza jakby lepiej szczegolnie ta jedynka. Jeszcze co zauwazylem to po wrzuceniu jedynki i delikatnym ruszaniu czuc jakby autko sie lekko "dlawilo" i dopiero po chwili jak wejdzie na ciut wyrzsze obroty zaczyna ciagnac bez problem. Jak silik jest wylaczony to ten problem jest duzo mniejszy. Co moze byc tego przyczyna jestem zalamany sprzeglo i dwumasa wymieniona wywalone tyle sianka i jest nie duzo lepiej no moze nie ma tych odglosow ocierajacych blaszek o tarcze. Dodam ze wszystko napewno zostalo wymienione bo dostalem stare czesci. Prosze o jakies sugestie. A komplecik zamontowany firmy LUK wszystko napewno odpowiednie sprawdzone kilkukrotnie w katalogu.:D

Z gory dziekuje

Opublikowano
A może delikatnie zapowietrzony masz siłownik wysprzęglika?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Członkowie klubu
Opublikowano

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

gosciu mowil ze sprzeglo bylo odpowietrzone ale w sumie mozna by bylo sprawdzc tylko czytalem o dwoch roznych wersjach odpowietrzania sprzegla jedna tak jak hamulce pompowaniem sprzegla a druga poprostu zalaniem zbiorniczka do pelna i odkreceniem odpowietrznika i czekaniem az zacznie leciec plyn bez pecherzykow ktora metode polecacie :D ?

A co do elementu nr 6 z obrazka to szczerze mowic niewiem czy bylo wymienione ale w zestawie tego nie bylo wiec zakladam ze nie bo w zestawie bylo tarcza docisk lozysko no i dwumasa

Dodam jeszcze ze dzis jezdzilem troche i wychodzi na to ze dziwactwa zaczynaja sie dziac jak samochod dobrze sie rozgrzeje bo na zimnym bylo dobrze i jak przelaczam z dwojki na jedyne to wchodzi bez problemu

dzieki panowie

Opublikowano

dobra wysprzeglik sprawdzony jest dobry sprzeglo odpowietrzone dobrze jeden mechanik stwierdzil ze jest maly luz na mechanizmie zmiany biegow i zeby wymienic tulejki tam na dole ale mysle ze to lipa wiec pojechalem do innego przegladna niunke i stwierdzil ze obie poduchy po silnikiem sa wywalone i ze to moze byc przyczyna wiec wymieniam je w piatek mam nadzieje ze pomoze co o tym myslicie ?? a poduchy pod skrzynia sa dobre. Piszcie co myslicie czy o moze pomoc bo koszt za same poduch orginalne lemforda 300zl za dwie wiec niechcem na darmo wywalac kasy

dzieki i dam znac co wyszlo

Opublikowano
dobra wysprzeglik sprawdzony jest dobry sprzeglo odpowietrzone dobrze jeden mechanik stwierdzil ze jest maly luz na mechanizmie zmiany biegow i zeby wymienic tulejki tam na dole ale mysle ze to lipa wiec pojechalem do innego przegladna niunke i stwierdzil ze obie poduchy po silnikiem sa wywalone i ze to moze byc przyczyna wiec wymieniam je w piatek mam nadzieje ze pomoze co o tym myslicie ?? a poduchy pod skrzynia sa dobre. Piszcie co myslicie czy o moze pomoc bo koszt za same poduch orginalne lemforda 300zl za dwie wiec niechcem na darmo wywalac kasy

dzieki i dam znac co wyszlo

Moim zdaniem poduszki silnika wywalone objawiają się tym że masz drgania które przenoszą się na karoserię a wrzucanie biegów nie ma nic wspólnego z poduszkami silnika jak już to poduszki skrzyni miały by większy wpływ na ciężko wchodzące biegi.

Ja właśnie tak jak kolega powyżej napisał element nr 6 może być winien za taki stan rzeczy, ja przy wymianie sprzęgła i dwumasy ten element również wymieniłem bo kolega pracujący w ASO BMW mówił mi że przy wymianie sprzęgła też powinno się to wymienić bo poprostu ten poliamidowy grzybek też się wyciera a gdy się wytrze dość mocno wtedy łapa wysprzęglająca ma mniejszy zakres wysprzęglenia a pamiętaj że masz nowe sprzęgło czyli tarcza jest grubsza i zarazem zakres pracy musi być większy do wysprzęglenia a kiedy ten grzybek jest mniejszy (niższy, bardziej starty) wtedy możesz mieć problem z wysprzęgleniem i automatycznie biegi wchodzą ciężko. Najgorsze żeby to sprawdzić musiałbyć zrzucać skrzynię biegów. Myślę że dobrze ci to zoobrazowałem, pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

tez tak myslael ze poduchy pod silnik to raczej nie to ale w sumie skoro sa wywalone to i tak przydaloby sie wymienic a moze cos pomoze wiec wymieniam jutro rano i cos czuje ze chyba skrzynia bedzie do regeneracji niestety :evil: bo juz nie wiem co moze byc innego

A co do tej sruby czy czegos tam (element 6) to watpie zrby bylo wymienione ale skorobylo by niedobre to by caly czas bylo zle a nie od czasu do czasu i tak jak pisalem jak schdze pokolei biegami to jest wszystko zajebiscie . Zobaczymy jutro dam znac czy cos pomoglo :D