Skocz do zawartości

Wymiana uszczelki drzwi kierowcy od strony kabiny

klurg

Rekomendowane odpowiedzi

Stało się. Dziś gdy po raz kolejny zostałem przyblokowany na mieście przez jakiegoś deb..a, tak że mogłem otworzyć drzwi na jakieś 30-40 cm, żeby się wślizgnąć do środka, podczas ,,przebijania się'' do wnętrza pojazdu (cóż do najmniejszych osobników się nie zaliczam), zaczepiłem kluczami zawieszonymi na pasku o uszczelkę i ją rozerwałem/przerwałem (od strony karoserii). Poczekałem trochę na klienta, który mnie tak inteligentnie przyblokował, ale na jego szczęscie nie pojawił się, a ja nie mogłem sobie pozwolić na dłuższe czuwanie przy samochodzie.

Teraz merytorycznie, czy któryś z Kolegów/Koleżanek wymieniał uszczelkę przednich drzwi - od strony karoserii w E90? Jakie są to koszty - materiał/robocizna? Będę wdzięczny za wszelkie porady. Niby niewielkie uszkodzenie, taka pierdoła, ale wkurza strasznie.

Na marginesie, jakim trzeba być kołkiem, żeby stanąć z lewej strony drugiego pojazdu w odlegości około 40-50 cm na wysokości drzwi kierowcy. Niestety taka przygoda zdarzyła mi się nie pierwszy raz, rozumiem, że jest deficyt miejsc parkingowych w zakorkowanym mieście, ale trzeba gdzieś mieć głowę. Dobrze że jestem kulturalną jednostką, bo właściciel czerwonego Focusa wzbogaciłby się dziś o konkretną rysę na drzwiach, pochodzącą od tych samych kluczy, co rozerwały mi uszczelkę...

@swiroman84 - rzeczywiście szkoda że nie miałem takich naklejek, bo klient zastałby ,,oplakatowanego'' Focusa :).

Natomiast jak patrzę przy wsiadaniu na uszczelkę to mnie normalnie zęby bolą. Na allegro znalazłem uszczelki do samych drzwi (nie te od strony karoserii) w cenie poniżej 100 zł. Ponawiam pytanie, czy ktoś zmierzył się już wcześniej z tym tematem i może mi pomóc.

• 7 lat później...