Skocz do zawartości

318i 64 kW = 86 KM

pavvelll

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w karcie pojazdu i dowodzie rejestracyjnym mam wpisane 64 kW... więc jest to ok. 86 KM, a 318 nie miały przecież takich silników, ponadto to wersja 1895ccm o co może chodzić? Błąd w zapisie w karcie pojazdu i dowodzie?

• Zasłużeni forumowicze
Ostatni kupywalem Honde 1000 cbr rr i normalnie powinna miec cos chyba 130 kw a w dowodzie miala 100 kw i co dziwne nprawde tyle mial bo kupilem od innego goscia tem sam model a nawet i rocznik to różnica w pociagnieci byla naprawde odczuwalna :?

Witam,

w karcie pojazdu i dowodzie rejestracyjnym mam wpisane 64 kW... więc jest to ok. 86 KM, a 318 nie miały przecież takich silników, ponadto to wersja 1895ccm o co może chodzić? Błąd w zapisie w karcie pojazdu i dowodzie?

jeśli faktycznie sprowadzałeś z Niemiec to faktycznie może tak być ...

pamiętaj że u nich stawka ubezpieczenia naliczana jest od mocy pojazdy nie od pojemności .... już widziałem motocykle które standardowo mają ok 120 KM a w dokumentach np. 36 KM :shock: są po prostu zdławione aby płacić mniejsze ubezpieczenie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Tak jest, autko z niemiec, dzięki za informacje :) Przy okazji:

1. przebieg 160tys, silnik w/w jaki najlepiej lać olej? Mobil Super S 10w40 pół syntetyk? A może pełen syn.? Oryginalny BMW?

2. Plastikowe elementy wnętrza są powlekane gumo-podobną substancją, czy jej częściowe braki, rysy itp. można czymś wypełnić? Przeszukałem całe all.pl i nic nie znalazłem.

plastikowe elementy jak konsola centralna mozna poprawic, albo za pomoca gorocej wody i gabki albo jakies malowanie. Co do listew ozdobnych bo byc moze o to tez pytasz to mozna oklejac folia, mozna okladac carbonem, mozna oddac lakiernikowi albo samemu malowac.
szukam

Tajemnica godna najtęższych motoryzacyjnych umysłów... Jeśli miałeś kiedykolwiek do czynienia z jakimkolwiek pojazdem napędzanym silnikiem spalinowym, raczej bez problemu wyłapiesz różnicę między 14-toma (bo tyle, mniej więcej, miałoby 86-konne E46) a 10-cioma sekundami do 100 km/h. Ewentualnie skorzystaj ze specjalistycznej aparatury pomiarowej zwanej stoperem (każdy terminal komórkowy posiada taką funkcję).

Nie ma za co.